20. kolo
18.01.2020 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Eibar se postaral o překvapení a doma porazil Atlético 2:0

O velké překvapení se v sobotu večer postaral SD Eibar, který si vyšlápl na Atlético Madrid. Domácí zvítězili 2:0 po brankách Eduarda Burgose a jeho jmenovce Expósita. Atlético předvedlo nemasný neslaný výkon a zejména v boji o titul je to výrazná ztráta.

Atlético se po finále španělského Superpoháru, které po penaltovém rozstřelu nezvládlo, mohlo zase začít soustředit na domácí soutěž, kde na vedoucí duo Barcelona - Real Madrid zatím ztrácí a spíše se přetahuje o třetí místo se Sevillou. V Eibaru čekala Colchonetos hodně náročná práce, neboť domácí byli odhodláni velkého favorita zaskočit.

Své možnosti naznačil Eibar už po pěti minutách, kdy po nebezpečném centru Leóna reflexivně zasahoval Jan Oblak. Přitom domácím stačilo balón před brankou jenom tečovat a slovinský brankář by ho mohl lovit ze sítě. O chvíli později León rozehrál rohový kop a tentokrát už na zadní tyči Esteban Burgos doklepl balón do branky. Sudí ještě celou situaci zkoumal u videa, ale nakonec domácím branku uznal.

Atlético od inkasovaného gólu začínalo nabírat územní převahu a přicházely též první šance. Po centru z levé strany byl před brankou úplně osamocený Ángel Correa, jenomže zblízka poslal balón trestuhodně vedle. To byla vůbec největší šance Atletů v průběhu prvního poločasu. Ve 41. minutě ještě špičkou kopačky zakončoval Morata, ale tady si brankář Dmitrović všechno pohlídal.

Hosté z Madridu po prvním poločase prohrávali, ale kouč Diego Simeone se prozatím rozhodl do sestavy nezasahovat. Herní projev Atletů nebyl dobrý, první větší šance na vyrovnání ve druhém poločase přišla až dvacet minut před koncem, když vedle hlavičkoval Álvaro Morata. Atléticu to nešlo a Eibar nakonec v samotném závěru utkání přidal i druhý gól. Do odraženého balónu se po rohovém kopu opřel Eduard Expósito a na jeho přesnou střelu k tyči se Oblak natahoval marně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele