33. kolo
01.07.2020 19:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Alavés opět padl, mladíček Antoñín přispěl k výhře premiérovou brankou

Granada si dokázala poradit s domácím Deportivem a odváží si z Alavésu pohodlnou výhru. Tři body jí zajistili dva věkově naprosto odlišní střelci. Veterán Soldado a dvacetiletý mladíček Antoñín, který dal svou první trefu v LaLize.

Deportivo potřebovalo přísun bodů, protože před zápasem mu patřila až 16. příčka. A z ní to na sestupovou propast je jen kousek. Zpočátku bylo tempo utkání poměrně pomalé a oba týmy se spíš oťukávaly. Lisandro Magallán oslovil dobrým centrem Lucase Péreze, jenže jeho střílený pas nenašel nikoho ze spoluhráčů. Pérez byl ostatně po dlouhou dobu dost odříznutý.

Domácí Depor sice držel míč častěji, minimálně v prvních 30 minutách, jenže platné mu to nebylo vůbec. Ve 26. minutě totiž skóroval favorit z Granady. Po brilantní uličce si na dlouhý pas za obranu Deporu naběhl Antonio Puertas, jehož ránu ještě brankář Roberto stačil aspoň vyrazit. Na dorážku mladičkého snajpra Antoñína už ale nestačil - 1:0 pro hosty.

Domácí mohli sice téměř ihned srovnat krok, když centr po standardní situaci propadl až k Magallánovi, jenže toho zradilo zakončení a z pěti metrů netrefil bránu! Domácí měli v utkání taky kopec smůly. Jako když ve 34. minutě Joselu prodlužoval hlavou míč na Lucase Péreze, který však v pádu trefil jen tyč! Na opačné straně se zase nedohodl střelec první branky utkání se zkušeným Soldadem.

Právě ten se svému týmu odvděčil za důvěru jen čtyři minuty po změně stran. Granada předvedla skvěle sehraný protiútok, který dostal míč ke střídajícímu Machísovi. Ten našel ještě lépe postaveného Roberta Soldada, který si před bránou jasně věděl rady - 2:0 pro hosty.

Nasazení Machíse se Granadě vyplácelo a v 67. minutě předvedl mladý útočník parádní sólo. Nezastavili ho dva obránci a do akce musel až brankář Roberto, který jeho ránu vykryl. Deportivo na druhé straně působilo značně bezradně a nějaká větší akce se od něj čekat nedala. I proto, že Granada byla běhavější a nedávala svému soupeři chvíli klidu. Jinak ale druhá půle nemohla dělat radost ani jednomu táboru fanoušků.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele