10. kolo
26.10.2019 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Prvního vítězství v sezoně se dočkal Leganés, jenž udolal Mallorcu

Na dvě skvělé výhry nad pohárovými zástupci Mallorca nenavázala a na hřišti posledního Leganésu prohrála. Pro domácí to jsou veledůležité body, které sice na pořadí prozatím nic nemění, ale první výhra v sezoně by mohla Leganés přeci jenom nakopnout k lepším výsledkům. Tři body vystřelil Leganésu Martin Braithwaite.

Mallorca v předchozích dvou zápasech porazila Espanyol a především Real Madrid, čímž si nastavila laťku hodně vysoko a na půdě Leganésu byla v roli favorita. Ostrované také začali lépe a po Rodríguezově střele musel zasáhnout Cuéllar. Krom této příležitosti si už Mallorca nic výraznějšího nevytvořila a Leganés začal přebírat otěže utkání do svých rukou. Ve 31. minutě vůbec poprvé vystřelil na branku a rázem z toho byl vedoucí gól. Po centru Rosalese se opřel do balónu z voleje Martin Braithwaite a kulatý nesmysl skončil v síti.

Vysoká efektivita znamenala vedení domácích 1:0, ale Mallorca se ještě nehodlala vzdát a měla před sebou důležitých pětačtyřicet minut. O větší převaze Mallorcy ve druhém poločase ale nemůže být řeč. V 77. minutě rozehráli domácí volný přímý kop, který se sice odrazil ode zdi, ale rovnou na kopačku Braithwaita a po jeho střele zachránila Bermellones tyčka!

Druhý gól nepadl ani po hrubé chybě, kterou mohl samostatným postupem potrestat Arnaiz Díaz, skvělý zákrok však předvedl Reina. Hostující brankář se zaskvěl i v šesté minutě nastavení, kdy pro změnu vychytal tutovku Carilla. Leganés druhý gól sice nepřidal, ale důležité tři body nakonec získal a dočkal se tak vůbec prvního vítězství v sezoně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele