38. kolo
19.05.2018 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Villarreal CF - Real Madrid 2:2

V generálce na klíčový zápas sezony si Real Madrid zajistil na půdě Villarrealu brzké dvoubrankové vedení, o které však v závěru přišel, a tak se nakonec musí spokojit jen s bodem za remízu 2:2. Svým způsobem šlo o symbolické završení ligové sezony, v níž se obhajoba titulu madridskému gigantovi hrubě nevydařila. Prioritou ovšem zůstává blížící se finále Ligy mistrů, kde by rekordní třetí úspěch Realu za sebou dosavadní pošramocenou sezonu zdárně napravil.

Zatímco první půle byla plně v režii hostí, po změně stran naopak úřadoval Villarreal. Žlutá ponorka trefami Rogera Martíneze se Samú Castillejem smazala brzké dvoubrankové manko, o které se postaralo duo nejlepších střelců Realu Bale-Ronaldo, a zajistila si tak v ligové tabulce konečné páté místo před Realem Betis. Madridští zůstávají až třetí jak za mistrovskou Barcelonou, tak městským rivalem Atléticem.

Tým Zinedina Zidana, jehož syn Luca nastoupil v brance místo obvyklé jedničky Keylora Navase, vstoupil do zápasu na výbornou a ujal se vedení již po deseti minutách hry. Rychle rozehraný přímý kop v podání Luky Modriće zužitkoval Gareth Bale, jenž vpadnul do pokutového území, nasadil "jesličky" statickému Bonerovi a tvrdou přízemní ranou skóroval již ve čtvrtém po sobě jdoucím zápase La Ligy. Pro velšského forvarda šlo již o šestnáctou trefu v La Lize, čímž si jen upevnil postavení druhého nejlepšího střelce Realu za nedostižným Cristianem Ronaldem.

A byl to právě portugalský kanonýr, jenž se po půlhodině hry zapsal na střeleckou listinu jako druhý v pořadí. Krátce předtím Villarreal pohrdl šancí na vyrovnání, když Fornalsova rána prosvištěla těsně kolem břevna, a místo nerozhodného stavu tak nakonec o přestávce platilo skóre 0:2. Vše začalo výtečným pasem Isca na nabíhajícího Marcela, jenž neméně přesným centrem našel v pokutovém území Ronalda a následovalo nekompromisní zakončení hlavou.

V druhé půli se však hra domácího celku zvedla na podstatně vyšší úroveň a Real se zničehonic ocitl pod řádnou palbou. S povedeným přímým kopem Sansoneho si ještě Luca Zidane s vypětím všech sil poradil a po hodině hry mladému brankáři vypomohl zásahem na brankové čáře i Sergio Ramos, ovšem inkasovanému gólu se hosté přece jen nevyhnuli. V sedmdesáté minutě střídající Martínez dostal střeleckou příležitost po šikovném prostrčení Rodriga a výtečnou ranou do horního růžku vrátil Villarreal do hry o bodový zisk.

Zatímco Real již utkání dohrával bez vystřídaného Ronalda či Modriće s ohledem na sobotní finále Ligy mistrů v Kyjevu, domácí pokračovali v nabyté převaze a pět minut před koncem se dočkali vytouženého srovnání. V centru dění byl znovu dirigent domácí zálohy Rodrigo, který tentokráte vyslal do šance Castilleja, jenž obešel vyběhnuvšího Zidana a trefou do odkryté brány zajistil svému týmu bod za konečnou remízu 2:2.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
valloire

3-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Villarreal vs Real Madrid Full Match And Highlights=>http://www.replaymatches.com/2018/05/villarreal-vs-real-madrid-full-match.html

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele