26. kolo
28.02.2018 19:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Málaga zůstává poslední, tři body má Sevilla

Málaga opět padla a prohloubila svoji krizi. Na domácí půdě ji totiž překonala Sevilla, která v trochu úsporném režimu vstřelila jen jedinou branku a na výhru jí to stačilo. O gól se postaral už po patnácti minutách Joaquín Correa.

Málaga sídlí na posledním místě a ve vloženém kole doufala v menší zázrak. Ten nebyl zase tak nepravděpodobný, protože soupeřem byla nevyzpytatelná Sevilla. Ta je sice na šestém místě a tradičně bojuje o poháry, jenže pod dohledem italského trenéra Montelly zatím podává hodně nevyrovnané výkony.

Domácí Málaga se na stadionu La Rosaleda nezalekla kvalitnější a zkušenějšího soupeře a dělala svému sokovi potíže. Success se pokoušel vysunout svou nahrávkou kolegu Rolána, ale bez úspěchu. Mladý Uruguayec Diego Rolán se totiž dostal do ofsajdu. V prvních minutách bylo hodně znát, že jsou oba týmy vyhecované a osobních soubojů často až za hranicemi pravidel přibývalo. V 15. minutě už se měnilo i skóre.

Postaral se o to především rychlý útočník Nolito, který zkušeně podržel míč na hranici vápna a počkal, až si nabíhající Joaquín Correa řekne pohybem o míč. Pak vyslal za obranu naprosto lahůdkový oblouček, na který se Correa natáhl a v pádu poslal míč přes Roberta - 1:0 pro mnohem lépe hrající hosty.

Od té doby se Seville dařilo upevňovat svoji pozici vedoucího týmu a vyhrála především souboje ve středu hřiště. Po třiceti minutách byl ze hřiště odvolán Isaac Success a jeho místo zaujal útočník Youssef En Nesyri. Krátce před koncem první půle se po nahrávce od Correy prosadil také Wissam Ben Yedder, ale sudí - z následujícího záběru bylo vidět chybně - pískal ofsajd.

První chvíle druhé půle přinesly zajímavý náznak domácí šance, který zakončil střídající útočník Youssef En Nesiry jen nepřesnou střelou. Na opačné straně to samé potkalo Nolita, kterého výtečně našel bek Layún. Jenže Nolito mířil těsně vedle! Následně Rolán opět zaměstnal dva protihráče a kličkoval, jenže Manuel Iturra mu vrátil míč narážečkou hodně mizerně.

Hodně aktivním hráčem domácích byl ke konci utkání ofenzivní záložník Gonzalo Castro, jenž se nejprve dožadoval odpískání penalty po hraní rukou, ale sudí Carlos Del Cerro Grande zůstal ledově klidný. Castro to tedy zkusil sám a střelecky, jenže do cesty se mu na poslední chvíli postavil obránce Lenglet, který obětavě zakročil.

Pohotové myšlení musel ukázat také jeho kolega ze stoperské dvojice Kjaer, proti kterému vystartoval mladík En Nesiry. Na opačné straně mohl zajímavě se rodící protiútok zakončit Nolito, ale tentokrát mu jeho rychlé nohy k asistenci nepomohly. Definitivně mohl tři body pro Sevillu pojistit střídající záložník Franco Vázquez, jenže v nastaveném čase dokázal jeho nepříliš prudkou střelu brankář Roberto vyrazit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele