35. kolo
29.04.2018 12:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Getafe CF - Girona FC 1:1

Girona nedokázala zvítězit na půdě Getafe, přestože hrála celý druhý poločas v početní výhodě a měla velkou převahu. Souboj o šanci na evropské poháry skončil pro oba týmy tím nejhorším možným výsledkem, totiž remízou.

Ztratily tedy oba celky, takže ztráta na šestý Villarreal po tomto kole zase o trochu narostla. Domácí Getafe sice začalo dobře, brzy vedlo, ale před koncem poločasu přišlo o vyloučeného Damiána Suáreze a Girona z pokutového kopu srovnala.

Vše podstatné se tedy odehrálo už v prvním poločase. Getafe vstoupilo do utkání mnohem aktivněji a po zásluze šlo v 19. minutě do vedení. Rodríguez poslal přízemní centr před branku, kde obrana Girony trochu nešťastně zasáhla a Amath Ndiaye zblízka napálil balón do sítě. Vzápětí mohlo Getafe přidat druhou branku, ale Ángel Rodríguez z dobré pozice trefil jen brankáře Bona. Getafe mělo vývoj zápasu pod kontrolou jen do závěru prvního poločasu, pak totiž fauloval ve vápně Damián Suárez a sudí mu nejenže ukázal červenou kartu, ale také logicky nařídil pokutový kop. Madridský celek stihl klasický trojí trest, tedy vyloučení, nařízená penalta a vzápětí i proměněná, protože Cristian Stuani si nedělal potíže a Guaítu poslal na druhou stranu.

Girona těsně před odchodem do šaten srovnala a do druhého poločasu získala výhodu o jednoho muže v poli více. Přesilovku však nedokázala využít. V 58. minutě navíc přišla penalta i na druhé straně, faulován byl Molina a sám postižený měl velkou příležitost vrátit vedení na stranu domácího celku. Gironě však pomohla štěstěna. Molina z penalty orazítkoval tyč a tak se pokračovalo za stavu 1:1.

V 72. minutě měl slibnou příležitost Portugués, ale neuspěl, stejně jako před koncem znovu Molina. Zápas skončil smírem 1:1 a to je ztráta pro oba celky, protože náskok Villarrealu se po tomto kole ještě zvýšil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele