38. kolo
20.05.2018 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Real Sociedad 1:0

Barcelona se rozloučila s mistrovskou sezonou i s jedním z nejlepších záložníků své doby Andrésem Iniestou vítězstvím nad Realem Sociedad. Na Camp Nou padla trochu nezvykle jediná branka, o kterou se zasloužil Philippe Coutinho.

Katalánci se představili v nových dresech určených pro příští sezonu a ve sváteční náladě. Ke svému poslednímu zápasu za Barcu nastoupil Andrés Iniesta a vyprodaný Camp Nou vytvořil parádní atmosféru i choreo. Trenér Ernesto Valverde naopak šetřil Lionela Messiho.

I když padla jen jediná branka, šancí bylo v zápase dostatek. Barcelona typicky držela balón a obléhala pokutové území soupeře, ale scházela koncovka. To se snažil změnit Rakitič, který po Dembélého centru hlavičkoval mimo. Na druhé straně rovněž pálil nepřesně Oyarzabal. Katalánci se také dožadovali penalty a to po zákroku na Semeda, který ale nebyl potrestán. Po trestu volal i zákrok Raúla Navase na Dembélého a sudí tentokrát vytáhl žlutou kartu. Real Sociedad udržel na Camp Nou poločasový nerozhodný výsledek, ale čekala ho ještě druhá pětačtyřicetiminutovka.

Real Sociedad vzdoroval Barceloně do 57. minuty, než se zpoza vápna nádherně trefil do šibenice Philippe Coutinho. O deset minut později se na hrací plochu dostal i Lionel Messi a v pokutovém území Basků to hned několikrát pořádně hořelo. Dobrou příležitost měl i Luis Suárez, ale skóre na Camp Nou zůstávalo nadále jednobrankové.

V 81. minutě přišla velká chvíle pro Andrése Iniestu. Barcelonský záložník opouštěl za velkého děkování hrací plochu a místo přenechal Pacovi Alcácerovi. Své poslední utkání sehrál na straně hostů také Xabi Prieto, který naopak nahradil Zurutuzu. Real Sociedad na vyrovnání nedosáhl, ale v tomto utkání už mu beztak o nic důležitého nešlo. Barcelona udělala za mistrovskou sezonou vítěznou tečku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
valloire

3-4

Reagovat
Assassin11

buzno

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona vs Real Sociedad Full Match And Highlights=>http://www.replaymatches.com/2018/05/barcelona-vs-real-sociedad-full-match.html

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele