26. kolo
27.02.2018 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol překvapil Real Madrid, favorit odjíždí poražen

Real Madrid se z Barcelony vrací bez bodů. Domácí Espanyol jej naprosto překvapil aktivním herním projevem a jeho úsilí spojené s velmi dobrou defenzivou mu vyneslo odměnu. V nastaveném čase druhé půle se prosadil Gerard Moreno.

Espanyol hostil na vlastní půdě návštěvu z Madridu a věřil, že se mu povede zázrak. Poslední forma Realu tomu ale vůbec nenapovídala. Trenér Zinedine Zidane navíc částečně točil sestavou, takže se v Barceloně od první minuty představili hráči jako Hakimi, Nacho, Llorente nebo Kovačić s Vázquezem, přičemž jen lavička zůstala pro Ceballose, Benzemu nebo Carvajala.

Domácí celek toužil prolomit prokletí, které jej s Realem vázalo. Už deset let nad ním totiž nevyhrál! Espanyol spoléhal na tradiční opory, mezi nimiž nechyběli Duarte, Darder, Piatti, Moreno nebo Sergio García s brankářem Diegem Lópezem a jeho jmenovcem Davidem. Domácí začali trochu bázlivě a více šancí měl Real Madrid.

Už v sedmé minutě jej málem poslal do vedení Gareth Bale, který se dostal k hlavičce po centru mladého obránce Hakimiho. Zkušený útočník sice hlavičkoval do brány, leč trefil jen pohotového brankáře Diega Lópeze. Ten čekal, že jej hosté zahltí akcemi a střelami a v první půli skutečně neměl o práci nouzi.

Obráncům Espanyolu dělala problémy především dvojice elegantních techniků Asensio a Isco. Právě někdejší tahoun Málagy se dostal k balonu a obrana si jeho akci málem srazila do vlastní brány! O pár minut později se na Asensiův centr vyšplhal nejvýše do vzduchu Raphaël Varane a hlavičkoval velmi dobře, neboť byl špatně pokrytý. Jeho zakončení však zamířilo těsně vedle tyče!

Real sice jasně dominoval v držení balonu, jenže jeho finální fáze přestala být pro Espanyol nebezpečnou. Varane se naopak dopustil chyby v rozehrávce a musel děkovat brankáři keyloru Navasovi, že parádní střelu Gerarda Morena na poslední chvíli vyrazil mimo! Po třiceti minutách zahrávali domácí volný přímý kop a balon se odrazil k Morenovi. Zkušený útočník sice vstřelil branku, ale pro ofsajd ji sudí Martínez Sánchez správně neuznal.

Ještě v rámci první půle dvakrát hrozil Gareth Bale, jenže poprvé neměl správně seřízená mířidla a druhou akci zakončil ranou do ležícího záložníka Victora Sáncheze. V první půli jsme neviděli ani jednu branku a druhá nebyla pro Real o mnoho lepší. Hned po změně stran se mohl stát hrdinou domácích fanoušků obránce Óscar Duarte, který vysokým obloučkem poslal balon do břevna Navasovy brány!

Ve druhém poločase se domácí ekipa jednoznačně zlepšila a její snaha byla evidentní. Bílý balet měl velké potíže v útoku, na čemž měl podíl také neefektivní Gareth Bale. Trenér Zidane se přesto rozhodl nechat Balea hrát a stáhnul Isca. Toho nahradil typickým hrotem Benzemou. Domácí přitvrzovali a jejich počáteční nervozita byla ta tam.

Deset minut před koncem utkání se dosud nepříliš viditelný Sergio García dostal k velmi nebezpečné střele z hranice vápna a jen těsně minul tyč. Navas se pouze ohlédl. Ani Navas už ale nestačil v nastaveném čase. Domácí sice už nejevili nijak velkou snahu útočit, ale přeci jen se jim naskytla šance.

Veterán Sergio García ukázal svůj cit pro načasování a dostal se s balonem k vápnu. Následně centroval na střed vápna, načež si nikdo z obránců Realu Madrid nepohlídal Gerarda Morena. Zkušený útočník z první střelou o zem překonal Navase a domácí šokovali favorita!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
valloire

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
dextroza_m

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo hrať nebude ale aj tak by to nemal bit problem

Reagovat
boryland

1:1..............................

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec by nemel byt problem jen tak trosku jste prohrali Viva Barcelona

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

Real

Reagovat
kattos

Ty musíš mít nudnej život

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele