20. kolo
20.01.2018 16:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Girona vybojovala proti Atléticu Madrid bod!

Girona zase jednou ukázala, že umí překvapit a že ji nezaskočí ani sebeslavnější jméno favorita utkání. V této roli se ocitl domácí celek Atlética Madrid, které se sice radovalo po úvodní brance Antoinea Griezmanna, ale ta nezůstala bez odpovědi. Patnáct minut před koncem rozhodl o konečné remíze Cristian Portu.

Atlético dobře vědělo, že si na katalánského soupeře musí dávat dobrý pozor. Trenér Diego Simeone to říkal už před zápasem do médií a podle toho také vypadala základní sestava. Do ní se vešla esa jako Griezmann, Costa, Saúl, Giménez, Savić nebo Oblak s Carrascem. Hostující celek spoléhal na Granella, Bounoua, Mojicu, Juanpeho nebo Olungu, který se měl prát s obránci Colchoneros.

Atlético bylo podle očekávání jednoznačně aktivnějším týmem a jeho snahy většinou procházely přes Saúla s Griezmannem. Tohle duo dělalo hostující obraně poměrně velké potíže, jenže jej trápila nepřesnost v zakončení. Vrátivší se útočník Diego Costa se chtěl prohnat do velkého vápna, jenže balon si moc předkopl a včas u něj byl brankář Bounou.

Akce Atlética působily jednoduše a jasně, většinu z nich měl zakončovat "hromotluk" Diego Costa, který sváděl s obránci Girony povedené souboje o míč. Pořádná šance ale nebyla ani z jeho průniků, ani z myšlení francouzského manekýna Griezmanna. Girona se sice do mnoha šancí nedostávala, ale hrála velmi obětavě a jednoduše, takže to vypadalo na vyrovnanou partii.

Ani domácí prostředí Atléticu moc nepomáhalo, ačkoli atmosféra byla velmi dobrá. Po pětadvaceti minutách předvedl domácí celek rychlý kontr tažený Griezmannem. Francouzský útočník vyslal do šance ještě lépe postaveného spoluhráče Ángela Correu, který si sice míč zpracoval a dobře vystřelil, jenže mířil jen do míst, kde se pohyboval brankář Bounou. Tomu se povedlo balon vytěsnit.

Domácí se přeci jen dočkali první branky. Thomas Partey poslal centr do vápna, který se těsně před Bounouem pokusil zakončit Diego Costa. Tomu se sice zakončení nepovedlo, ale míč se dostal k útočníkovu Antoinovi Griezmannovi, který už si věděl rady - 1:0 pro domácí, kteří si za svou aktivitu vedoucí branku opravdu zasloužili.

To se hostům samozřejmě do krámu nehodilo, ale v první půli toho hosté moc neukázali. Naopak se ještě do konce první půle několikrát dostávalo do šancí Atlético. Ani po změně stran se obraz hry zase tak nezměnil a Atlético bylo dál lepším týmem. Zkušený kanonýr Diego Costa se pokusil zakončit ze střední vzdálenosti, ale jeho rána byla tečovaná hostující obranou mimo.

Do hry byl po změně stran vyslán brankář Gorka Iraizoz a ten měl také plné ruce práce. Carrasco se opřel do balonu a pořádně Iraizoze vyděsil. Právě Iraizoz se stal hrdinou hostujících fanoušků o pár minut později. Po rychlé kombinaci se zcela sám před Iraizozem objevil Carrasco, ale zkušený brankář se nedal zmást a soupeře vychytal! Girona se však postupně začala nadechovat a Simeone nemohl být se svými hráči spokojen.

Po nebezpečném volném kopu Girona zůstala u míče a lehký centr před bránu tečoval do sítě klouzající Cristian Portu, který srovnal! Atlético srovnání vůbec nečekalo a trenér Simeone se na jeho lavičce hodně čílil na nedůslednou obranu. S ubíhajícím časem se Atlético dostávalo pod stále větší tlak a kreč, což mu vůbec nepomáhalo. I když se do hry dostali domácí hráči Koke s Gameirem, výsledek už se nezměnil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 jdeme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele