37. kolo
14.05.2017 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo na Madrigalu ubránilo remízu a může slavit záchranu

Jedním z napínavých zápasů předposledního kola, kde měli oba protivníci stále o řádnou motivaci postaráno, byl duel Villarrealu s Deportivem La Coruňa. Zatímco Žlutá ponorka zůstávala ve hře o čtvrtou příčku, a tedy kvalifikaci do Ligy mistrů, Depor zase potřeboval získat alespoň bod, aby si již bez ohledu na ostatní výsledky zajistil s předstihem setrvání v nejvyšší španělské soutěži i pro příští ročník. Po skončení zápasu nakonec mohli slavit hosté, kteří především poctivou defenzivní činností vyválčili bezbrankovou remízu a odsoudili tak k sestupu Sporting Gijón...

Hostující kouč Pepe Mel si tak může gratulovat, neboť po příchodu uprostřed rozjeté sezony do chátrajícího klubu splnil stanovený cíl a namístě by tak měla být dohoda o prodloužení stávající spolupráce. Zatímco hráči Deporu po konečném hvizdu mocně slavili, jejich soupeř věděl, že si na závěr sezony zbytečně komplikuje situaci. Jak šestý Athletic, tak sedmý Real Sociedad totiž na tým Frana Escriby ztrácí jediný bod, přičemž Villarreal v posledním kole zavítá v rámci lokálního měření sil na půdu Valencie.

Domácí měli takřka po celých devadesát minut více ze hry, jenže proti zatažené a zodpovědné defenzivě soupeře svou územní převahu nedokázali takřka nijak kloudně využít. A když už se po rohovém kopu dostal k nechtěnému ohrožení vlastní branky dezorientovaný Arribas, zasáhl pozorně brankář Germán Lux.

Také po změně stran panoval na stadionu Madrigal tentýž obrázek - Depor zoufale bránil vytouženou remízu a Villarreal stále neúspěšně hledal cestičku, jak tento neustávající odpor zlomit. Kýžený průlom skóre měl po pětapadesáti minutách na hlavě kapitán Bruno Soriano, jenže po dalším rohovém kopu těsně minul. Tatáž situace se pak opakovala i pět minut před koncem, kdy stál na konci pohledné akce po levé straně Cedric Bakambu, avšak střílený centr nedokázal v obtížné pozici usměrnit na zadní tyč a míč tak jen proletěl neškodně okolo Luxovy levé tyče. Oslavy Deportiva mohly brzy nato začít.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele