22. kolo
12.02.2017 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Sevilla FC 0:1

Stejně jako Barcelona, Real Madrid či Atlético Madrid dokázala Sevilla potvrdit roli favorita a vítězstvím 1:0 na půdě Las Palmas udržela krok se špicí tabulky. O triumf hostujícího celku na Kanárských ostrovech v letošní sezoně se postaral střídající Joaquín Correa, jehož gól z osmdesáté minuty znamenal vůbec první letošní porážku Las Palmas na vlastním stadionu.

Sevilla tak skvěle zareagovala na nedávná zaváhání s Espanyolem a Villarrealem, přičemž zůstává na třetím místě s 46 body a dvoubodovou ztrátou na druhou Barcelonu. Vedoucí Real je pak vzdálen pouze o bod dále, avšak tabulkový lídr má hned dva neodehrané zápasy k dobru.

Dlouho vyrovnaný zápas mohli strhnout na svou stranu oba zúčastnění, ovšem domácí si opakovaně vylámali zuby na brankáři Sergiu Ricovi, zatímco Javi Varas kvalitnímu výkonu navzdory přece jen jednou inkasoval. Pouhé tři minuty po nástupu na hřiště totiž vlétl do pokutového území Las Palmas nehlídaný Correa a snadno předložený míč uklidil do sítě. "Zvítězit na tomto stadionu je extrémně těžké," přiznával šťastný střelec v pozápasovém rozhovoru. "Chceme se udržet na špici tabulky a držet krok s týmy, které jsou nad námi."

Las Palmas tak utrpělo vůbec první domácí ligovou porážku od března loňského roku, kdy zde triumfoval Real Madrid. "Je to škoda, protože jsme chtěli naši bilanci udržet," posteskl si záložník Roque Mesa. "Ale věděli jsme, že to jednoho dne přijde. Nesmíme teď sklopit hlavu a raději už myslet jen na náš další zápas."

Autor: Martin Kantor / ap.org

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele