32. kolo
16.04.2017 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Betis - SD Eibar 2:0

Eibar si v Seville představoval zcela určitě lepší výsledek. Po třech výhrách v řadě notně promluvil do boje o Evropskou ligu, jenže na řadu přišel výpadek s Betisem, který do této chvíle prohrál čtyřikrát z posledních pěti případů. O jeho výhře rozhodla branka z úvodu a z konce utkání, o něž se postarali Jonas Martin a Dani Ceballos.

Baskický celek se svým protivníkem neprohrál ani v jednom ze tří uplynulých případů. A ačkoli na hřišti možná působil opticky o něco aktivněji, více času držel míč na svých kopačkách a střelecky na tom byl rovněž lépe, nedokázal zaznamenat jediný gól. To se mu přitom naposledy paradoxně stalo v půlce února rovněž v Seville.

Dodejme, že tehdy na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, domovském stánku FC, padl totožným skóre jako nyní. Vůbec se hostům nevydařil vstup do utkání, jelikož po první větší šanci Betisu inkasoval. Rafa Navarro zasekl míč v rohu pokutového území, poslal jemný oblouček na nabíhajícího si Martina, který tvrdou hlavičku usměrnil přesně pod břevno.

Vyrovnat mohl po čtvrthodině hry Sergi Enrich, nicméně své zakončení hlavou poslal pouze vedle brány. Ve 34. minutě zahrozil Pedro León, ani on však změnu stavu nezařídil, jelikož jeho přízemí pumelice pravačkou skončila těsně mimo. Závěr půle naopak vyšel lépe domácím, avšak Joaquínův přímák zlikvidoval se štěstím brankář Yoel.

V 52. minutě se tentokráte ke standardce postavil jako exekutor Durmisi, nicméně ten Yoela neprověřil, neboť svůj pokus usměrnil těsně nad. Další možnost na řadu přišla v 64. minutě, Pedro León vyzkoušel připravenost domácího gólmana Adána střelou ze střední vzdálenosti, nicméně jeho protivník mezi třemi tyčemi zasáhl pohotově.

Dvacet minut před koncem měl Eibar asi největší příležitost, jak s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat. Na hranici ofsajdu se totiž k míči dostal z ničeho nic Alejandro Gálvez, sám však před Adánem selhal a mířil pouze mimo. Minutu před koncem Béticos definitivně rozhodli o svém vítězství, ke vzdálenější tyči se trefil přesně Dani Ceballos.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele