8. kolo
15.10.2016 20:45 CET
1 : 6
(0:4)

Reportáž

Real rozprášil Betis šesti góly a přerušil tak sérii bez vítězství

Real Madrid se po čtyřech remízách napříč všemi soutěžemi přece jen znovu naplno rozběhl, když v Seville deklasoval Real Betis v poměru 6:1. Bílý balet tak s přehledem udržel krok s obdobně jednoznačnými výhrami svých nejvážnějších konkurentů, Atlétika Madrid s Barcelonou, a spolu s Atlétikem také vévodí ligové tabulce.

O perfektní vstup Realu do zápasu se postaral Raphael Varane, jehož po půlhodině hry doplnil Karim Benzema. Ještě do přestávky navíc přidali po trefě i levý bek Marcelo a Isco, jenž po změně stran přidal i svůj druhý zásah v utkání. Tečku za výtečným výkonem doplnil šestou brankou Realu Cristiano Ronaldo. Za hosty pouze korigoval nevyhnutelný debakl Álvaro Cejudo.

Madridský velkoklub dal jasně najevo, kdo je v zápase favoritem, hned ve čtvrté minutě. Toni Kroos poslal do šestnáctky Betisu perfektní přímý kop, jímž našel stopera Varanea a brankář Antonio Adán byl bez šance. Hned vzápětí málem zdvojnásobil náskok hostí Ronaldo po vyvedené patičce Garetha Balea a následného centru Isca, avšak portugalská superstar z voleje přestřelila. Gólman Adán si pak ve dvanácté minutě pohlídal Baleovu hlavičku a domácí doufali, že to nejhorší už přečkali. Místo toho však přišla gólová smršť.

Ve dvaatřicáté minutě využil Joaquínova zaváhání v rozehrávce Toni Kroos, jenž okamžitě vyrazil do rychlého protiútoku a připravil ideální palebnou pozici pro Karima Benzemu, který se už nemýlil. Sedm minut nato poslal Betis definitivně do kolen Marcelo, jehož neučesanému zakončení tečované rány Benzemy sice předcházelo postavení mimo hru, ovšem rozhodčím toto provinění uniklo, a tak gól brazilského reprezentanta zůstal platný.

Ještě do přestávky navíc stále hladoví hosté přidali i gól číslo čtyři, když Isco zblízka snadno zakončil pobídku Pepeho. Betis tak do druhé půle mohl vstoupit s vědomím, že hůře už snad být ani nemůže, a přinejmenším nakrátko slavil úspěch. Joaquín totiž odčinil předešlé zaváhání chytrým pasem na střídajícího Cejuda, jenž levačkou chladnokrevně překonal Keylora Navase a zkorigoval na průběžných 1:4.

Real se ovšem nespokojil jen s dohráváním rozhodnutého zápasu a znovu andaluského soupeře přišpendlil na vlastní polovinu včetně gólového úspěchu. Ve dvaašedesáté minutě sice Benzema Ronaldův centr nepřetavil ve svůj druhý gól večera, což ovšem zvládl v tandemu dobíhající Isco. Jediné, co tak ještě zápasu chybělo, byla trefa právě Cristiana Ronalda, a čerstvý mistr Evropy své příznivce nakonec nezklamal. Dvanáct minut před koncem Ronaldo využil přihrávky střídajícího Moraty a přízemní ranou překonal bezmocného Adána pošesté.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
dextroza_m

1:0

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
valloire

0-3

Reagovat
boryland

0:0......................

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

není nic horšího, než se probouzet z letargie zrovna na hřišti Betisu .. ale budiž, 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele