36. kolo
07.05.2017 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Espanyol Barcelona 1:2

Do konce španělské La Ligy již zbývá odehrát pouze závěrečná dvě kola, ovšem Deportivo La Coruňa stále nemá jistotu záchrany. Galicijský celek si totiž v neděli připsal další porážku, tentokráte 2:1 od barcelonského Espanyolu, a musí se nervózně poohlížet přes rameno na výsledky osmnáctého Sportingu Gijón.

Domácím stačil k definitivnímu udržení i pouhý bod, jenže po bídném vstupu do zápasu se již nevzpamatovali. Nejprve ve čtrnácté minutě dostal Espanyol do vedení Julio Baptisao, jehož záhy doplnil útočný parťák Gérard Moreno. Krátce po změně stran sice dokázal snížit Florin Andone, jenže ani závěrečný nátlak a moře střel (celkem jednadvacet) na vyrovnání nestačilo. Espanyol si tak pojistil devátou příčku, zatímco Depor zůstává šestnáctý.

Utkání se mohlo odvíjet zcela jiným směrem, kdyby v osmé minutě Andone zakroutil svou ránu z úhlu o trochu více a těsně neminul. Poté to již s Deporem šlo strmě z kopce - ve čtrnácté minutě vyrobil Alejandro Arribas stěží uvěřitelnou botu, když při snaze o odkop míč vůbec netrefil a nabídl tak Leu Baptistaovi možnost zcela nerušeně vyklusávat vstříc domácí brance, což hostující forvard suverénně přetavil v první gól zápasu.

Neuplynula ani půlhodina hry a náskok Espanyolu se již zdvojnásobil. Velký podíl na tom má Pablo Piatti, jenž prchnul soupeřově obraně a perfektní zpětnou přihrávkou vybídl k zakončení Gérarda Morena, jenž z pozice u značky pokutového kopu umístil svou ránu přesně k tyči. Snížení ještě do poločasu měl na noze Celso Borges, jenže ke smůle domácích napálil pouze levou tyč.

Sotva minutu a půl po změně stran se už ale Deportivo přece jen dočkalo. Výbornou práci odvedl na levém kraji hřiště Ola John, jehož následný centr skrze houštinu těl propadl až k Florinu Andonemu a rumunského útočníka již čekala snadná práce dopravit z bezprostřední blízkosti míč do sítě. Jen chvíli nato mohl napravit svou předešlou minelu Arribas, jenže jeho povedená hlavička po rohovém kopu skončila s přispěním výtečného zákroku Diega Lópeze pouze na břevně. Další šanci na jistotu udržení v La Lize bude mít družina Pepeho Mela v neděli na půdě Villarrealu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele