37. kolo
14.05.2017 16:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Celta Vigo 3:1

Deportivo Alavés si dnes odpoledne poradilo bez větších potíží s Celtou Vigo a její ligová sezona se chýlí k hodně špatnému konci. Pohárový účastník nedávno překvapil i Manchester United, ale v LaLize se mu poslední dobou vůbec nedaří. Dnes dostala Celta tři branky jen za první půli.

Celta se vrátila z Manchesteru sice jako tým, který se do finále nepodívá, ale už jen samotná účast ve fotbalovém svatostánku znamená pro každého hráče možná splnění životního snu. Celta se vrátila do dění LaLigy dnešním utkáním s Deportivem Alavés, kterému se naopak velmi daří a současná devátá příčka je velkým překvapením.

A bylo to hodně atraktivní utkání. Už v páté minutě se k první střele zápasu dostal Theo Bongonda, který však vypálil hodně slabě. Celta první branku utkání soupeři vlastně darovala, protože i bez napadání se Marcelo Diaz dopustil chyby a jeho špatnou rozehrávku vystihl Manu García, popošel s míčem do vápna a obhodil si brankáře Ivána Villara bez větších problémů - 1:0 pro domácí.

Celta se ale nehodlala vzdát. Ke střele z dálky se odhodlal Daniel Wass a jeho rána byla sražená na roh. Z něho ještě neudeřili, ale balon se do vápna vrátil a v něm zakončoval Claudio Beauvue. Fernando Pacheco musel předvést velmi rychlé reflexy.

Celtě se dnes nedařilo bránění standardních situací a z jedné takové padl také druhý gól domácích. Na centr Kataie od rohového praporku si naběhl Zouhar Feddal a nikým nebyl bráněn. Byl volný, vyskočil vysoko a skóroval bez problémů - 2:0.

Pak se chvíli nic nedělo, viděli jsme několik osobních soubojů za hranou a hodně nepřesností. Až deset minut před koncem první půle domácí opět udeřili. Celta sice měla balon pod kontrolou, ale ztratila jej a domácí Alavés se vrhl do rychlého protiútoku. Vigaray vyslal přihrávkou do šance střelce Deyversona, který se v podobných situacích cítí jako ryba ve vodě - 3:0 pro Alavés.

Ke konci první a začátku druhé půle trenér Berizzo dvakrát střídal. Na hřiště vyslal Pabla Hernándeze a Iaga Aspase, aby s výsledkem něco udělali. Po přihrávce Claudia Beauvueho se ke střele dostal právě útočník Iago Aspas, jenže brankáře Pacheca překonat nedokázal! Aspas pálil po chvíli z uctivé dálky, ale tuto střelu Pacheco viděl a sebral do rukavic.

Po dalším rohovém kopu se do zakončení dostal Rubén Sobrino, kterému však střela vůbec nesedla. Patnáct minut před koncem mohla Celta alespoň zdramatizovat boj o body. Vigaray totiž ve vlastním vápně fauloval pronikajícího Sista. Střídající Aspas měl dost pevné nervy, aby vybral správnou stranu a poslal míč do sítě - 3:1.

Celta měla ještě chuť rvát se o body, ale neměla už moc času. Daniel Wass se probíjel do šestnáctky, ale přes Feddala se nedostal. V nastaveném čase pálil po přihrávce Aspase z pravé strany Claudio Beauvue, jenže trefil pravou tyč!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele