25. kolo
01.03.2017 19:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Villarreal v zápase plném branek rozprášil Osasunu 4:1

Trápení Osasuny nebere konce ani v pětadvacátém kole. Tentokráte si na klub z Pamplony vyšlápl Villarreal, který vyplenil stadion El Sadár drtivě 4:1 a dotáhl se tak z šesté příčky ke dvojici Atlético Madrid, Real Sociedad na dostřel tří bodů, byť madridský celek má ještě utkání k dobru. Osuna po další prohře zůstává beznadějně poslední a od sestupu ji s blížícími se Velikonocemi může spasit snad už jen zázračné zmrtvýchvstání.

Lepší vstup do zápasu si hosté snad ani nemohli představovat. Cedric Bakambu se již v druhé minutě dostal ke střele z ostrého úhlu, která zaskočila brankáře Sirigua a odrazila se od tyče před odkrytou branku, kde již už dobíhající Roberto Soriano neměl problém doklepnout do sítě.

Osasuna sice zareagovala slibným úsilím okamžitě srovnat, jenže záhy ji poslal do kolen další defenzivní kolaps, když aktivního Soriana zastavil v náběhu Berenguer pouze za cenu faulu a dopřál tak soupeři výhodu pokutového kopu. Následovala kuriózní situace, kdy se Roberto Soldado pustil do zakončení ještě před hvizdem rozhodčího a nepovedenou ranou nechal vyniknout Sirigua, jenže sudí González oprávněně nařídil penaltu opakovat a napodruhé již španělský forvard nezaváhal.

Také po změně stran byli na koni hosté a zdálo se, že jejich třetí gól je jen otázkou času. Bakambu i Soldado však v zakončení neuspěli a místo poklidného průběhu večera se ještě Žlutá ponorka dočkala chvilkového dramatu. Kapitán Mateo Musacchio totiž ve vlastní šestnáctce nešikovně podrazil Sergia Leóna a nabídl tak Osasuně možnost snížit rovněž z pokutového kopu, čehož Roberto Torres nekompromisní ranou doprostřed náležitě využil.

Najednou bylo na El Sadáru opět živo a domácí mocně sahali po vyrovnání. Oriol Riera však ve nadějné šanci po rohovém kopu selhal a další pád Leóna v šestnáctce se tentokráte s pochopením sudího Gonzáleze nesetkal. Místo toho Villarreal udeřil bezprostředně z protiútoku, na jehož konci stanul střídající Santos Borré, který v samostatném úniku propálil Sirigua a pojistil tak vítězství svého týmu. Demoralizovaná Osasuna chvíli nato předvedla další defenzivní kolaps, kterého využil aktivní Santos Borré a připsal si tak dvě trefy v rozmezí čtyř minut.

V samém závěru dokonce mohl kolumbijský forvard dokonat hattrick, avšak jeho dorážka po dos Santosově ráně do břevna si tentokráte na Sirigua nepřišla. Tak jako tak Villarreal v bláznivém zápase triumfoval v poměru 4:1 a drží se ve hře o kvalifikaci do Ligy mistrů.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele