15. kolo
10.12.2016 13:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - FC Barcelona 0:3

Necelou hodinu trvalo slovutné Barceloně než odemkla defenzívu posledního celku soutěže, aby nakonec zvítězila jednoznačným výsledkem 3:0. Svojí nepostradatelnost, jako už tolikrát, ukázal dvougólový Lionel Messi.

Osasuna v dosavadním ročníku La Ligy nasbírala pouhých sedm bodů a proti Barceloně se jí mnoho šancí nedávalo. Domácí byli hned od úvodní minuty pod velkým tlakem a na branku Péreze se valil jeden útok za druhým. Poločasový bezbrankový výsledek se dá považovat za menší zázrak, protože kdyby Barca vstřelila pět branek, nikdo by se nedivil. Už v 8.minutě vysunul Messi pohledným obloučkem do tutovky Suáreze, ale ten těsně minul branku. Za chvíli Suárez trefil z malého vápna tyčku a na Messiho si po prováhání koncovky počíhal Pérez. Osasuna s vypětím všech sil odolával a po půlhodině hry mohla nečekaně udeřit. Riera se obejvil za Umtitim, jenže podobně jako u Suáreze mu scházela přesnost. Převaha Katálánců trvala až do 45.minuty, kdy sudí Martínez ukončil první poločas.

Barcelona nemusela panikařit. Výsledek byl sice příznivější pro domácí, ale pokud by Barca pokračovala v nastoleném tempu, jistě by se gólu dočkala. Věděl to i Luis Enrique, který narozdíl od svého protějška ještě nesáhl k prvnímu střídání. V 59.minutě se skóre ve prospěch hostů konečně pohnulo. Messi přesnou kolmicí našel Jordiho Albu a ten ještě poslal přihrávku na malé vápno, kde pohodlně skóroval Luis Suárez. Klasická kombinace Barcelony!

Osasuna ještě čtvrthodiny před koncem živila naději na bodový zisk, ale po další Albiho přihrávce zavěsil Messi a všem bylo jasné, že dvoubrankový náskok už se stáhnout nepodaří. Barcelona jasně kontrolovala hru a v nastavení ještě vstřelila třetí branku. Předcházet jí mohlo snížení, ovšem Berenguer brankáře ter Stegena nenachytal. Ve druhé minutě nastavení završil svůj koncert Lionel Messi. Sám proti celé obraně Osasuny si "přilepil" balón ke kopačce a parádním sólem zvýšil na 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud dnes nezískáme všechny body,tak uř bych to viděl jako zpečetěné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele