13. kolo
27.11.2016 16:15 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

CA Osasuna - Atlético Madrid 0:3

Série ligových proher je u konce. Atlético Madrid po nezdarech s Realem Sociedad a naposledy v prestižním městském derby s Realem Madrid zabralo v Pamploně, kde proti domácí Osasuně ukořistilo všechny body za vítězství 3:0. Přestože konečný výsledek vypovídá o pohodlném triumfu, nechybělo mnoho a také toto utkání se mohlo vyvíjet opačným směrem...

Svěřenci Diega Simeoneho se po zmíněných prohrách propadli v ligové tabulce až na příčky mimo kvalifikaci do Ligy mistrů a nemohli si tak dovolit další ztrátu na čelo. Klíčem k úspěchu byla ještě před góly Diega Godína s Kevinem Gameirem neproměněná penalta Roberta Torrese, kterou zvládl lapit brankář Jan Oblak. Po slepených gólech zmíněného dua z první půle ještě v samém závěru upravil skóre na konečný tříbrankový rozdíl střídající Yannick Carrasco.

Atlético se tak vyšvihlo zpět před Villarreal a Real Sociedad na čtvrté místo s devítibodovým odstupem na vedoucí Real Madrid, zatímco Osasuna zůstává se ziskem pouhých sedmi bodů nadále na předposledním místě.

Tentokráte se mohou hráči baskického celku hněvat především sami na sebe, neboť ve čtrnácté minutě dostali jedinečnou příležitost jít do vedení, když José María Giménez dle rozhodčího nedovoleně postrčil Oriola Rieru, čímž daroval domácím výhodu pokutového kopu. Jan Oblak však ukázal, že na chytání penalt od loňského finále Ligy mistrů zapracoval a Torresovu střelu dokázal vychytat.

Průlom skóre tak přišel až v šestatřicáté minutě, kdy se po Kokeho rohovém kopu prosadil Diego Godin, pro nějž šlo o jubilejní dvacátý zásah v dresu Atlétika. Když pak sotva minutu nato přetavil oblouček Ángela Correy v druhý gól odpoledne tvrdou křižnou ranou Kevin Gameiro, nebylo již pro Osasunu návratu.

Po změně stran naopak hosté měli šance na navýšení dvoubrankového náskoku a rozhodčím navíc uniklo Oierovo vědomé hraní rukou na brankové čáře. I tak se nakonec Atlético dočkalo zásluhou Carraskovy trefy z poslední minuty řádné hrací doby a pohodlně zvítězilo 3:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Noustress

škoda pamplona, tým máte sympatický, dúfam, že sa pobijete o záchranu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele