22. kolo
11.02.2017 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Deportivo La Coruña 2:1

Deportivo na San Mamés dlouho vedlo, jenomže nakonec odjíždí z Baskicka s nepořízenou. Athletic nejprve dvacet minut před koncem srovnal a minutu před závěrečným hvizdem zasadil soupeři smrtící úder. Hrdinou se nestal nikdo jiný než Aritz Aduriz.

Bilbao nevstoupilo do zápasu příliš dobře, Depor byl nebezpečnější. Po půlhodině hry běžel sám na branku hostující Andone. Domácí obrana ho marně naháněla, ovšem Andone ve snaze obstřelit Iraizoze vůbec netrefil branku. Obrovská příležitost zůstala nevyužita. Na druhé straně se zase po dobrém centru dostal k hlavičce Raúl García, ale také jemu scházela větší přesnost. Už se zdálo, že oba celky zamíří do šaten za nerozhodného stavu, když v tom vykouzlil fantastickou ránu Emre Colak. Ze střední vzdálenosti se opřel do míče a vymetl horní růžek branky. Iraizoz neměl nárok.

Baskové se po změně stran snažili něco s výsledkem udělat a několikrát k tomu měli velice blízko. Raúl García si opět našel ve vápně místo k hlavičce, dokonce i lépe zamířil, zasáhlo však břevno! Athletic se dočkal až o deset minut později a znovu to bylo po akci ze vzduchu. Aduriz hlavou Tytońa ještě nepřekonal, ale dorážející Iker Muniaín neměl žádný problém - 1:1.

Bilbao se nadechlo k závěrečnému náporu ve snaze urvat všechny body a Depor se zatáhl do hluboké defenzívy. Muniaín dokonce zakrátko vstřelil druhý gól, ale praporek pomezního mu zkazil radost. Bilbao se i tak dočkalo. Minutu před koncem připravil Susaeta stahovačkou tutovku pro Adurize, který lehoučkým obstřelem strhl skóre na stanu domácích. La Coruňa se ve zbytku zápasu už na vyrovnání nezmohla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele