36. kolo
30.04.2016 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Betis - FC Barcelona 0:2

Stejně jako její konkurenti v boji o titul ani Barcelona v sobotu nezaváhala a ze hřiště Betisu si přivezla tři body za výhru 2:0. Domácí hráli většinu zápasu v oslabení . Úřadující mistři zlomili odpor zelenobílých nedlouho po změně stran, kdy se trefil Rakitič. V poslední desetiminutovce pak pečetil výhru Katalánců Suárez, jenž si upevnil svou pozici na čele ligových kanonýrů.

Ve druhém týdnu po sobě sehrávali Enriqueho svěřenci svůj zápas La Ligy jako poslední z vedoucí trojice a i nyní se jim podařilo vyhoupnout se z třetího místa zpět na vrchol. Po výhře nad Betisem jsou teď zase o krok blíže mistrovskému titulu. Výhra se ale pro hosty nerodila lehce. V první půli nehráli Blaugranas zdaleka s takovou lehkostí jako obvykle a za celých pětačtyřicet minut vyprodukovali více žlutých karet než střel na bránu. Za zmínku stojí pokus Neymara z 29. minuty, který však Adán dokázal lapit do svých rukavic.

V 35. minutě přišlo klíčové vyloučení domácího stopera Heiko Westermanna, jenž po faulu na Suáreze po zásluze uviděl druhou žlutou kartu a oslabil tak svůj tým do konce zápasu. Navzdory drtivé převaze na míči dosahující až 77 % už Barca do přestávky nic velkého nevymyslela. Zato nedlouho po změně se příznivci katalánského velkoklubu mohli radovat. Nejprve se dostal po pasu Neymara do gólovky Suárez, ale nemířil přesně. V 50. minutě se pak do další slibné příležitosti dostal Rakitič. Ten využil zavahání domácího brankáře po centru Messiho a bez váhání napálil míč do opuštěné branky - 0:1!

Barca kontrolovala vývoj utkání a nedávala oslabeným domácím nejmenší naději na zvrat. O rozhodující branku se vehementně snažil Suárez, jemuž se však dlouho nepodařilo rozšířit svůj letošní hojný gólový účet. Uruguayský forvard se po pasu z levé strany ocitl v 74. minutě zcela osamocen před domácí svatyní, ale Adán mu skvělým výběhem akci překazil. Suárezva chvíle však ještě přeci jen přišla. V 81. minutě vymyslel Messi geniální přihrávku za obranu, Suárez byl u míče dříve než Adán a přes padajícího gólmana vsítil svůj pětatřicátý gól v letošní sezóně - 0:2!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5 2x Suaréz, 2x Messi, 1x Iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

ted by zase mohlo prijit zavahani.. prece jen 2 vysoky vyhry v rade.. to by se zase mohla dostat do hlav myslenka... ze to uz bude "easicko" titul

Reagovat
valloire

2-2

Reagovat
Diego2

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:7 2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

jeste.. ze se Barca muze v nejhorsich momentech oprit o pomoc 12. hrace od krize s kazdou vyhrou penalta nebo cervena

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele