36. kolo
01.05.2016 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol přehrál oslabenou Sevillu a má takřka jistotu záchrany

Jednou z největších stálic letošního ročníku Primera división bylo trápení Sevilly na hřištích soupeře. Nic na tom nezměnilo ani nedělní představení andaluského celku v Barceloně, kde jinak tápající Espanyol ukořistil důležitou výhru 1:0 a je tak podle všeho zachráněn od sestupových obav.

Výkon hostí do značné míry ovlivnila zcela pozměněná základní jedenáctka oproti čtvrtečnímu zápasu semifinále Evropské ligy proti ukrajinskému Šachtaru Doněck. Trenér Unai Emery se s rotací svého mužstva vůbec nepáral a sáhl oproti remíze 2:2 ve Lvově k plným jedenácti změnám! Pak ovšem musel přihlížet, jak jeho náhradníci prohrávají po trefě Felipeho Caiceda a připisují si tak další neúspěšné venkovní vystoupení. Poslední šanci alespoň jedinkrát v celé ligové sezoně zvítězit na půdě soupeře dostanou sevillští v Bilbau na stadionu San Mamés.

Už ze zmíněné základní sestavy bylo jasně patrné, kam se nyní ambice Sevilly ubírají nejvíce. V lize již Andalusané takřka jistě skončí na sedmé příčce, která jim zajišťuje kvalifikaci v předkole Evropské ligy, zatímco možnost obhájit do třetice titul šampiona tohoto evropského poháru jim může stejně jako loni přinést výše ceněnou účast v Lize mistrů. To domácí měli mnohem větší motivaci utéci co nejdále od sestupových příček a málem se jim povedlo převahu zúročit již v první půli, kdy Víctor Sánchez poslal svůj hlavičkový pokus do tyče.

Sedm minut po změně stran už ale Espanyol skóroval. Na odražený míč dokázal nejrychleji zareagovat Felipe Caicedo a překonal bezmocného brankáře Rica. Krátce nato mohl přidat pojistku v podobě druhého gólu Gérard Moreno, avšak stejně jako v případě Sáncheze mu radost zkazila branková konstrukce. Domácí si tak museli protrpět nervózní závěr, který ovšem zvládli a díky první výhře po šesti kolech poskočili na zisk čtyřiceti bodů neboli virtuální hranice, která je zárukou záchrany. Sevilla zůstává sedmá s velkým náskokem na osmou Valencii a může se znovu připravovat na utkání, kterému přikládá patřičný význam...

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele