32. kolo
11.04.2016 20:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - UD Las Palmas 1:3

Las Palmas nezaváhalo ani v La Corinui, odkud si veze tři body za výhru 3:1. Vše podstatné se stalo až po přestávce, domácí sice poslal do vedení Lucas, ale dva góly Arauja a jedna branka Davida Garcii znamenaly výhru fotbalistů z Kanárských ostrovů. Las Plamas se dostalo do první desítky, Deportivo je třinácté.

První poločas nemohl diváky příliš nadchnout. K vidění byly totiž spíše osobní souboje a šancí si ani jedno mužstvo příliš nevytvořilo. Domácí mužstvo si však přeci jen drželo mírnou převahu a několikrát se modrobílí dostali k ohrožení branky Las Palmas. V 17. minutě unikl Luis Alberto po pravé straně a necentroval před branku hostí na Lucase, toho si však pohlídal obránce Lemos. Ve druhé a poslední příležitosti první půle se v 38. minutě vydal po nákopu Sidneiho na zteč Varasovy svatyně znovu Lucas, v dobré pozici ale trestuhodně přestřelil.

Do třetice to už ale Lucasi Pérezovi vyšlo. Krátce po změně stran nakopl odražený míč vysoko do vzduchu Fernando Navarro, Lucas zachoval duchapřítomnost, natlačil se před dvojici beků Aythamiho s Castellanem a nekompromisně propálil Javiho Varase - 1:0! Deportivo kráčelo za výhrou, ale hostující hráči v sobě zmobilizovali síly k odporu a zanedlouho bylo vyrovnáno.

V dresu Las Palmas se prosadil Sergio Araujo. Ten vytěžil maximum z brilantní přihrávky Moma za obranu a tváří v tvář gólmanu Manuovi poslal míč nechytatelně k bližší tyči - 1:1! Depor mohl změnit osud utkání opět v 64. minutě, to by však Luis Alberto musel zamířit při své střele zpoza vápna přesněji než do rukavic brankáře Varase. V 69. minutě pak burácel Riazorem dlouhý aplaus, na hřiště se totiž dostal v dresu Las Palmas čtyřicetiletý Juan Carlos Velerón. Své nejspíš poslední vystoupení na milovaném Riazoru si klubová legenda Deportiva musela užít dosytosti, po jeho příchodu se totiž začaly dít v La Coruni věci.

V 74. minutě nejdřív zahodil další gólovku domácích Luis Alberto, jenž z vápna ve vyložené pozici přestřelil. Bezradnosti domácích v útočné fázi využili hosté v 79. minutě. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu a následném centru do vápna našel Aythami vydařenou zpětnou příhrávkou Davida Garcíu, který skákavou střelou poslal hostující celek do vedení - 1:2! Deprotivo nebylo na podobný scénář vůbec připraveno a domácím se rychle krátil čas na reakci.

Ta mohla přijít v 89. minutě, když po hlavičce Rodrígueze pálil z velké blízkosti Lucas Pérez. Už překonaného Varase však zachránilo břevno a ironický úsměv na tváři domácího forvarda mluvil za vše. Definitivní tečku za utkáním tak udělali hosté. Konkrétně Araujo, jenž doklepl míč do branky po nebojácném průniku El Zhara do rozhozené domácí obrany - 1:3! Las Palmas tak vyhrálo šesté z posledních sedmi utkání a zajistilo si záchranu, na tu si musí v La Coruni ještě chvíli počkat.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1...

Reagovat
smazaný uživatel

tady domaci muzou max x ale myslim ze stejne to bude 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele