26. kolo
28.02.2016 18:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Granadě léčba novým koučem zabrala na výbornou

Sestupem ohrožená Granada je posledním celkem Primera División, který v letošní sezoně vyměnil trenéra a nová tvář na lavičce, José González, si připsala okamžitý úspěch. Andaluský klub totiž zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem nad tápajícím Deportivem La Coruňa, když se o jediný gól utkání postaral z pokutového kopu Youssef El-Arabi.

Někdejší kouč Albacete či Córdoby nastoupil ke kormidlu Granady v pondělí večer poté, co vedení klubu oznámilo ukončení spolupráce s José Ramónem Sándovalem. Ten si v předchozích týdnech odbyl černou sérii čtyř porážek za sebou a celkem osmi proher z posledních devíti střetnutí, což už bylo jednoduše příliš. To González své účinkování odstartoval ideálně, když se mu hned v premiéře povedlo dobýt Riazor.

Hosté si sice odbyli nervózní vstup do utkání a zprvu nic nenasvědčovalo tomu, že by snad během nedělního večera stáhli čtyřbodové manko na záchranu, ovšem postupem času se granadští uvolnili a začali působit obraně Deporu potíže. Nejprve pokoušel štěstí René Krhin, jehož záhy doplnil Rubén Rochina, ovšem bezbrankový stav ještě po jejich akcích přetrvával. To samé už ale neplatilo od minuty čtyřiadvacáté, neboť tedy Adalberto Penaranda upadl v pokutovém území po zákroku Juanfrana a rozhodčí udělil ve prospěch hostí pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Youssef El-Arabi a poslal Granadu do vedení.

Zaskočené Deportivo mělo rázem potíž vrátit se do zápasu a naopak po změně stran mohlo znovu inkasovat, neboť hosté se nedrželi jen zpátky s touhou ubránit těsné vedení. Oba celky si postupem času vypracovaly několik příležitostí, jenže zakončení neposlouchalo nikoho ze zúčastněných, a tak stav 1:0 zůstával nadále neměnný. Minutu před koncem ještě za zákrok na Edgara Martíneze uviděl červenou kartu domácí brankář German Lux. Navzdory tomu, že Depor další prohrou protáhl svou sérii dvanácti zápasů napříč všemi soutěžemi, kdy nedokázal ani jedinkrát vyhrát, drží se stále na pohodlném desátém místě. Granada již alespoň předskočila na samém dně tabulky Levante.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Noustress

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele