10. kolo
30.10.2015 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Atlético Madrid 1:1

Atlético Madrid propáslo jedinečnou šanci vytvořit tlak na vedoucí duo Real Madrid - Barcelona, když na půdě Deportiva la Coruňa pouze remizovalo 1:1. Madridský celek tak nedosáhl na samotné čelo ligové tabulky a po konci desátého kola může jeho ztráta na lídra činit až čtyři body.

Zato Deportivo vydřenou remízou potvrdilo letošní výtečnou formu, která jej momentálně vynáší na neuvěřitelné šesté místo. Do vedení se přitom dostali favorizovaní hosté díky brance Tiaga hned z první půle a mířili za prvním místem v tabulce. Po změně stran však nedůrazného bránění stopera Giméneze využil beze zbytku Lucas a čtvrthodinu před koncem srovnal na konečný stav. Atlético tak přišlo o možnost zvítězit počtvrté v řadě a zůstává na třetím místě.

Někdejší záložník Chelsea či portugalské reprezentace Tiago prolomil bezbrankový stav ve třiatřicáté minutě, když Deportivo nezvládlo odvrátit nebezpečí z vlastní šestnáctky dostatečně důrazně a Tiagův halfvolej z kraje pokutového území zapadl přímo do pravého dolního růžku branky. Ještě do poločasu pak měl jedinečnou příležitost navýšit vedení hostí Antoine Griezmann, jenže nečekaně selhal.

Francouzský kanonýr v tu chvíli nezvládl potvrdit roli největší ofenzivní zbraně Atlética s šesti vstřelenými góly na kontě a zblízka po Godínově přiťuknutí hlavou z rohového kopu dokázal míč napálit pouze do tyče. Chvíli nato pak Griezmann sám hlavou zamířil vedle a do kabin se tím pádem šlo za stavu 1:0 pro hosty.

Po změně stran Depor zabral a od počátku se hnal za vyrovnáním. Fede Cartabia přinutil svými střelami zdálky Jana Oblaka k dvěma zákrokům a čtrnáct minut před vypršením základní hrací doby se domácí nakonec i dočkali. Lucas obral o míč Giméneze, jenž se jej marně pokoušel krýt vlastním tělem, než odputuje za základní čáru, obešel Oblaka a placírkou již snadno posunul míč do odkryté branky. V samotném závěru pak dokonce Deportivo málem dokonalo šokující obrat, ovšem dvě minuty před koncem skončila Fajrova fantastická rána jen na břevně.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Lorcan

jasná dvojka cokoliv jinýho je pro Atletico zbytečná ztráta bodů

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele