35. kolo
23.04.2016 18:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético díky Correovi porazilo Malagu a drží krok se špičkou

Atlético Madrid nepřipustilo žádné překvapení a ovládlo domácí zápas s Malagou v poměru 1:0. O jedinou branku utkání se po hodině hry postaral Ángel Correa, díky němuž "Atleti" nadále drží krok s elitou na čele Primera división v boji o titul.

Nešlo přitom vůbec o jednoduché střetnutí - Malaga svému favorizovanému sokovi dlouho vzdorovala a za bouřlivé atmosféry se dokonce dočkal vyloučení z lavičky i domácí kouč Diego Simeone. Pět minut po svém nástupu na hřiště se ale i s trochou štěstí prosadil zmíněný Correa a Atlético již dotáhlo slibně rozjetý zápas do vítězného konce. Madridský celek tak zůstává o bod před svým městským rivalem Realem a může se opět s čistým svědomím dívat na večerní utkání lídra z Barcelony.

Simeoneho svěřenci zpočátku marně dobývali tuhou obranu hostí a jejich frustrace vyvrcholila v závěru první půle, kdy se z domácí lavičky zničehonic dostal na hrací plochu vržený míč. Stalo se tak ve chvíli, kdy zrovna táhnul rychlý výpad vpřed hostující Ricardo Horta do rozhozené obrany Atlétika a rozhodčí Antonio Mateu Lahoz nakonec rozhodl vykázat argentinského manažera na tribunu.

V úvodním poločase žádný gól nepadl. Hosté měli ojedinělou příležitost ve třinácté minutě, ovšem ránu Dujeho Ćopa zvládl brankář Oblak bezpečně lapit. Atlético již mělo střeleckých pokusů více, jenže Antoine Griezmann po dobré práci Kokeho s Torresem trestuhodně zamířil vedle, přestože byl ve výtečné pozici nikým nehlídán. Když pak neuspěl z přímého kopu ani španělský reprezentant Koke, jehož ránu vytěsnil brankář Ochoa nad břevno, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran došlo nejprve na sérii nepřesných pokusů na obou stranách, kterou ukončil až v minutě dvaašedesáté střídající Correa. Ten pouhých pět minut po nahrazení lehce zraněného Carraska vypálil zpoza pokutového území a s pomocí teče bránícího hráče dostal míč až za Ochoova záda. Autor první branky pak málem záhy přidal i pojistku, ovšem tentokrát jeho střela prosvištěla těsně vedle. To už však Atlético mrzet nemuselo, neboť Oblak v závěru chytil nebezpečnou ránu Recia a tři body za výhru 1:0 můžou domácí slavit tak jako tak.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
valloire

0-1

Reagovat
Assassin11

ty si riadne trapný chudák s tvojim zaujatým každým tipom

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele