8. kolo
19.10.2014 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - UD Almería 2:0

Villarreal si nakonec poradil s UD Almeríí, i když soupeř mu v některých pasážích zápasu nepříjemně vzdoroval. Hrdinou utkání se stal domácí útočník Uche, který se prosadil v obou poločasech.

V prvních minutách se Villarreal ujal otěží zápasu a vlastně je až do konce utkání nepustil. Nejprve se do šance dostával dos Santos, ale jeho střela postrádala razanci i přesnost. Navíc byl připraven brankář Rubén, který by v případě nutnosti jistě zasáhl. Aktivní Ikechukwu Uche ukázal, že není jen rychlostně skvěle vybavených hráčem, ale že bravurně ovládá také techniku. Pohotovou patičkou se pokoušel nastartovat spoluhráče, ale obránce Navarro mu míč odebral.

Villarreal se pokoušel nalézt skulinu ve hře Almeríe, ale chvíli se mu to nedařilo. Až o dvě minuty později to vypadalo mnohem nadějněji, když se domácí skvěle dostali s míčem do šestnáctky, kde posléze dostal přihrávku na hranici malého vápna Goméz, který však vypálil pouze do brankáře Rubéna. Od něj se ještě míč odrazil do strany k dos Santosovi, ale ten už se k dorážce nedostal.

Villarreal přikládal pod kotlem a dařilo se nejvíce dos Santosovi. Ten nejprve zkoušel vypálit zpoza vápna, odkud však trefil jen bránícího hráče před sebou a o chvíli později zkoušel z podobného místa najít přihrávkou doleva nabíhajícího Caniho, pro kterého ale byla přihrávka příliš dlouhá, než aby ji mohl dostihnout na hrací ploše. Mrzet jej to ale nemuselo, protože i tak se jeho tým dostal ke gólu.

Cani dostal míč před šestnáctkou, odkud skvěle přihrál do vápna Giovanni dos Santosovi, jehož povedenou střelu z voleje vyrazil Rubén jen před sebe. K jeho smůle se právě tam nacházel pohotový Ikechukwu Uche a vrátil míč do sítě - 1:0 pro domácí tým. A je nutné zdůraznit, že za prozatímní průběh to bylo vedení zcela zasloužené.

Větší problémy pro domácí znamenal konec prvního poločasu, když se zranil zkušený Cani. Strůjce první branky musel být nahrazen čerstvým mladíkem Denisem Čeryševem. Další střídání proběhlo již v rámci druhého poločasu, když se ze hřiště poroučel José Antonio Dorado, jehož nahradil obránce Victor Ruiz. A ten jen sledoval, jak si vede jeho mladší kolega s výrazně ofenzivnějšími úkoly. Dos Santos se protáhl s míčem po straně až k vápnu, kde poté vystřelil jedovatou ránu. Ta ale brankáře Rubéna nepřekvapila.

Překvapila jej až další minuta, v níž si Čeryšev pohrál s obráncem před sebou, zpoza pokutového území adresoval na levou stranu centr Gómezovi, který následně poslal parádní přihrávku do vápna. Tam se ocitl všudypřítomný Ikechukwu Uche, který vstřelil druhou branku svého týmu.

Dvacet minut před koncem se do útoku hnal Édgar, který se nakonec rozhodl pro individuální zakončení a svou tečovanou ranou nadělal problémy brankáři Asenjovi. Na opačné straně se pokoušel o další pumelici opět dos Santos, ale ani jeho akce neskončila díky zákroku brankáře Rubéna gólem.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
Robík

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Phillipinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele