4. kolo
21.09.2014 17:00 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Villarreal CF - Rayo Vallecano 4:2

Villarreal naděloval a jeho dárky v podobě branek odneslo Rayo Vallecano. To inkasovalo čtyřikrát, do jeho sítě se trefili Javier Espinosa, Mateo Musacchio a dvakrát také hvězda zápasu Luciano Vietto. Rayo přitom ještě po skončení první půle vedlo 2:1, ale Villarreal zejména díky druhému dějství vítězí.

Rayo šokovalo své i domácí fanoušky, když do kabin odcházelo po skončení první půle jako vítězný tým. Ne nadarmo se ale tomu říká pouze poločas, protože utkání nabralo ve druhé části nevídaný směr. Rayo po skončení zápasu odchází poraženo a se čtyřmi góly v síti. I kvůli tomu je až na osmnácté, zatím sestupové příčce. Villarreal se naopak dostal na příčku pátou.

Espinosa měl hned na úvod utkání velkou šanci. Čeryšev z levé strany hezky nacentroval, obrana hostí mírně zaváhala a Espinosa mohl zakončovat. Nemířil ale úplně dobře a napálil jen boční síť. Na opačné straně zakončoval Trashorras, ale mířil jen do pozorné obrany domácích. Jinak se ale Rayo prezentovalo velmi dobrým a především aktivním výkonem, v žádném případě nepřijelo na slavný El Madrigal jen bránit.

Cristian Alvarez se však přesto musel činit a zasahoval i proti ráně Čeryševa. Asenjo se v bráně Villarrealu rozhodně nenudil a po pár minutách tahal míč ze sítě. Proti hlavičce zakončujícího Gaela Kakuty byl naprosto bezbranný a po nádherném centru ze strany inkasoval poprvé.

Centry před brankáře Asenja dělaly obráncům Villarrealu velké problémy a i když domácí nehráli úplně špatně, byli to hosté, kteří neustále trestali chyby v obraně. Domácím se nevyplatilo ani nedůrazné bránění Alberta Buena, který si naběhl do území kolem penaltového puntíku a překonal marně zasahujícího Asenja - 2:0 pro hosty.

Villarreal odpověděl poměrně záhy, když si do vápna naběhl Čeryšev a vypálil do brankáře, ale míč se odrazil před Espinosu, který již prázdnou bránu nemohl minout ani kvůli dotírajícímu Titovi.

Následovalo velmi atraktivních deset minut, ve kterých se nejprve snažil prosadit zkušený Cani. Jeho rána měla gólové parametry a nakonec se stočila jen pár desítek centimetrů vedle tyče. Po něm vymyslel skvělou nahrávku Bruno a nabíhající Uche trefil dokonce tyč! A rozebranou obranu Raya mohl potrestat také Uche s Espinosou, kteří se ocitli až za obrannou linií. Naneštěstí pro domácí se jednalo o ofsajd. Až po hodině hry, kdy se na hřiště podíval mladík Luciano Vietto, se Villarreal probral a jeho hra začala dostávat kromě smyslu i porci štěstí.

Čeryšev ještě nemířil přesně v bezprostřední blízkosti, takže brankář Alvarez mohl zůstat klidný. Ale po něm už se prosadil stoper Mateo Musacchio, který srovnal. Obránce, o kterého hodně stál například anglický Tottenham Hotspur, se dokázal prosadit po rohovém kopu a brankář Alvarez byl na jeho zakončení krátký.

To však v žádném případě nebylo vše. Hrdinou utkání se stal střídající Luciano Vietto, který si nejprve naběhl do pokutového území a po skvělé nahrávce od Čeryševa poslal domácí do vedení. Svůj dokonalý nástup završil opět po spolupráci s Čeryševem, když si tato dvojice poradila s posledním obráncem Raya i jeho ofsajdovou hranicí. Vietto se ocitl před brankářem sám a z první jej propálil - 4:2. Velký večer Vietta a Čeryševa pomohl Villarrealu k bodům, takže spokojení diváci dostali na El Madrigal všechno, co je součástí dobrého fotbalu.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak nestřídal Giovanni, ale Jonathan. Pro zajímavost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele