30. kolo
09.04.2015 22:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Espanyol Barcelona 0:3

Espanyol překvapivě vysoko zvítězil ve Villarrealu. Žlutou ponorku potopily dva góly Felipe Caiceda a třetí branku hostů přidal Víctor Sanchez. Domácí čekají na výhru už šest zápasů v řadě, Katalánci po působivém výkonu poskočili na deváté místo.

Villarreal od počátku utkání nepůsobil tak jistě, jak je u něj při jeho vystoupeních na El Madrigalu zvykem. Espanyol byl aktivnější a už v 9. minutě pálil z voleje nebezpečně Sergio García. Další příležitost si modrobílí vypracovali v 17. minutě, když hlavičkoval Víctor Álvarez, pohotovým skokem k tyči ale míč lapil domácí gólman Sergio Asenjo. Třetí velkou šanci už ale hosté proměnili. Psala se 24. minuta, Vázquéz zahrával nebezpečnou standardní situaci z levé strany, od břevna se balón se štěstím odrazil k nohám Felipe Caiceda a ten se mohl radovat z první branky utkání - 0:1!

Villarreal ve snaze smazat manko vyrovnal hru, ale aktivitu domácích mařily nepřesnosti v ofenzívě a časté kouskování hry. Po přestávce ale zařadila Žlutá ponorka vyšší rychlostní stupeň a vše nasvědčovalo tomu, že zápas otočí. Ovšem čáru přes rozpočet udělal Villarrealu v 68. minutě svým druhým gólem Felipe Caicedo. Ten se po přihrávce Garcíi prosmýkl do vápna domácích a ani obětavý skluz Ruíze nezabránil ekvádorskému útočníkovi vyslat přesnou ránu na bližší tyč - 0:2!

Domácí vrhli všechny síly do útoku a znova zatlačili svého soupeře. Z nátlakové hry ale v podstatě nic nevytěžili, naopak Espanyol zůstával stále nebezpečnějším mužstvem. To se potvrdilo znova v 79. minutě. Katalánský celek rozehrál na levém křídle krásnou kombinaci a Álvarez vyslal do šestnáctky Villarrealu prudký centr na Stuaniho. Gólman Asenjo míč pohotově vyrazil, avšak balón se dostal jen ke kopačkám nabíhajícího Sáncheze, jenž pohodlně skóroval do zívající branky - 0:3!

Z této rány už se žlutá ponorka nevzpamatovala a Espanyol si vítězství zkušeně pohlídal. Tři body hostující mužstvo posunuly zpět do horní poloviny tabulky. Villarreal zůstává šestý.

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele