13. kolo
01.12.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

UD Almería - Rayo Vallecano 0:1

Rayo Vallecano podruhé v řadě pořádně poodskočilo od sestupových vod, když v pondělní dohrávce třináctého kola zvítězilo na hřišti Almérie 1:0. Stejným výsledkem skončil i zápas madridského celku v minulém kole proti Celtě Vigo, tentokrát se šťastným střelcem a hrdinou večera stal Gael Kakuta.

Mladý ofenzivní záložník, jenž v Rayu hostuje z londýnské Chelsea, skóroval až v šestaosmdesáté minutě, čímž soupeři nedal příliš mnoho času jakkoli zareagovat. Svěřenci Paca Jémeze se tak posunuli do bezpečného středu tabulky se sedmibodovým odstupem od spodní trojky týmů na sestup. Almería naopak zůstává na pořádně rozviklaném sedmnáctém místě, které drží jen díky lepšímu skóre. Z posledních šesti ligových kol Andalusané získali pouhopouhý jeden bod...

Nutno dodat, že domácí celek v pondělní večer štěstí opravdu neměl. Šlo totiž o veskrze vyrovnaný zápas, který mohla vyhrát každá strana, jenže Almería ve své silnější první půli selhala v zakončení, za což krutě zaplatila v té druhé. Jako první hned po patnácti vteřinách hry pálil Jonathan Zongo, čímž určil úvodní ráz hry. Cristián Álvarez v brance Vallecana se však ani v tu chvíli, ani později příliš nenadřel, neboť další rány Zonga s Hemedem prosvištěly mimo, a až osm minut před odchodem do kabin trefil druhý jmenovaný prostor mezi třemi tyčemi.

Po změně stran se již Rayo konečně začalo dostávat do tempa a poslední půlhodinu již utkání dominovalo. Javier Aquino nejprve pálil příliš vysoko, Leo Baptistao pak prověřil brankáře Rubéna. Když už se zdálo, že ani hostům se nepodaří územní převahu přetavit v gólový úspěch, přišel do šestnáctky Almérie čtyři minuty před koncem Buenův centr, na který si naběhl Gael Kakuta a zblízka napálil z voleje míč do sítě. Rayo si pak zbytek zápasu včetně nastavení pohlídalo a hlavně díky dvěma čistým kontům v řadě se rázem nachází v daleko příjemnějším postavení, než jak tomu bylo ještě před pár týdny.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele