5. kolo
24.09.2014 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

UD Almería - Atlético Madrid 0:1

Atlético se pořádně nadřelo na výhru proti Almeríi, ale nakonec díky gólu Mirandy zvítězilo 0:1 a po remíze se Vigem si Simeoneho výběr částečně spravil reputaci. Domácí úřadujícím šampionům dlouho vzdorovali, ale nakonec odcházejí z utkání s prázdnou.

První poločas Almería překvapivě držela s favoritem krok, nicméně Rojiblancos byli o poznání nebezpečnější. Už v 8. minutě se po rohovém kopu dostal k nebezpečné hlavičce Godín, jenže míč odvrátil na poslední chvíli jeden z obránců. Domácí dobře zahušťovali střed hřiště a hosté museli pracně hledat recept na jejich soustředěnou obranu. Atlético oproti minulým zápasům přidalo na agresivitě, což fotbalisté Almeríe často pociťovali na vlastní kůži, zároveň však byli Atleti za tvrdou hru odměněni hned třemi žlutými kartami v první půli a stejný počet přidali i v druhém poločase.

Dobrou příležitost si ve 30. minutě vypracoval madridský Tiago, který podařenou střelou z dvaadvaceti metrů donutil gólmana Rubéna k vynikajícímu zákroku. Třetí velkou příležitost ke skórování zahodili hosté ve 41. minutě, když domácí lacině ztratili míč ve středu hřiště a ke střele se dostal Raúl García, ale i tentokrát byl na svém místě pohotový Rubén. Z velké převahy Madridských na konci prvního dějství se tak nezrodilo nic a do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

I po změně stran pokračovalo Atlético v náporu. Otevřít gólový účet zápasu mohli hosté v 51. minutě, když rozhodčí pustili hraniční ofsajdovou situaci, avšak dezorientovaný Griezmann nakonec finální přihrávku vůbec nezvládl. Atlético nakonec spasila další standardní situace. Po hodině hry se k rohovému kopu postavil tradiční exekutor Koke a mladý záložník posadil míč přesně na hlavu nabíhajícího Mirandy. Prudká hlavička na přední tyči tak znamenala vedení hostů 0:1!

Zdvojnásobit náskok svého týmu mohl v 69. minutě Arda Turan, po chybě Santose pelášil turecký záložník sám na Rubéna, ten však dobrým výběhem jeho šanci zneškodnil. Almería dnes nedokázala Atlético výrazněji ohrozit a platilo to i v poslední čtvrthodině zápasu. Hosté hráli tvrdě, kouskovali hru a na jejich taktiku naneštěstí přistoupili i domácí hráči. Atlético tedy nakonec udrželo hubené vedení a po třech kolech opět uhájilo čisté konto.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Atlético se zatím hledá - 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele