11. kolo
08.11.2014 20:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Real Madrid - Rayo Vallecano 5:1

Real Madrid podle očekávání porazil Rayo 5:1 a podrží si vedoucí příčku v tabulce. Úvodní branku zápasu zaznamenal už v 9. minutě navrátilec do sestavy Gareth Bale, po něm se trefili ještě Ramos, Kroos, Benzema a Ronaldo. Za hosty si připsal alespoň čestný zásah Bueno.

Od první minuty bylo jasné, kdo je na hřišti pánem. Real Madrid na svého soupeře vlétl a odměnou mu byla vedoucí branka už v 9. minutě. Při krásné souhře na jeden dotek vyslal Kroos přesný přízemní centr na nabíhajícího Balea a velšský reprezentant zasunul míč za záda gólmana Álvareze - 1:0! V 18. minutě o sobě dal vědět rovněž Ronaldo, v nadějné pozici ale mířil nad.

Poté zahrozili i hosté. Konkrétně Baptistao a Bueno, přičemž při střele Buena měl Keylor Navas, který se v brance Realu nečekaně objevil namísto Casillase, velké štěstí, že míč nakonec skončil vedle domácí branky. V 31. minutě pak Baptstao hlavičkoval po centru z pravé strany jen o fous vedle. Na to odpověděl Real dvěma slepenými šancemi na konci čtvrté desetiminutovky. Nejprve vyslal tvrdý projektil ze střední vzdálenosti Rodríguez a z následného rohového kopu namířil Benzema svou hlavičku do břevna!

Velký nápor na konci první půle však Bílému baletu přece jen přinesl gólové ovoce. Po naivně bráněném rohovém kopu ze strany Raya se ke střele dostal nikým nehlídaný Sergio Ramos, jenž pohodlně zvýšil na 2:0! Blesky nesložily zbraně a byly stále nebezpečné. Za kontaktní gól ale hosté nemohou vděčit svému umu, jako spíš obrovské minele Rodrígueze, jenž ve 44. minutě nesmyslně přihrával Navasovi před pokutovým územím. Toho využil Baptistao, který posunul míč na lépe postaveného Buena a ten po chytré kličce snížil na rozdíl jediné branky - 2:1!

Po změně stran nepřipustil Real jakékoli drama. Svého soupeře opět zmáčknul a kolem Álvareze opět létaly míče. Dobrý pokus vyslal v 53. minutě Modrič, balón však skončil těsně vedle branky. V 55. minutě neuznali rozhodčí branku Raya kvůli přísnému ofsajdu a minutu nato zvýšil svůj náskok Real. V tuto chvíli se zápas zlomil a o vítězi už nemohlo být pochyb. Při bleskové gólové akci domácích na pravé straně přihrával Ronaldo a Toni Kroos zamířil naprosto přesně k pravé tyči - 3:1!

Jaksi vychýlené měřidla ukázali rozhodčí i v 56. minutě. To se totiž domácí fandové radovali ze čtvrtého gólu poté, co Ronaldův pas doklepl do brány na zadní tyči Benzema. Opakovaný záznam nicméně ukázal, že v době přihrávky se francouzský útočník nacházel v jasném postavení mimo hru a branka neměla být uznána. Praporek čárového rozhodčího však zůstal dole - 4:1. Rayo ještě sympaticky pokračovalo v útočném snažení, nejblíže gólu byli hráči v červeném v 74. minutě, když Navas nezvládl výběh a hlavička Ba proletěla těsně mimo. V 80. minutě pak na druhé straně Bale krásnou ranou protáhl Álvareze.

Útočné výpady Realu se v závěrečné fázi zápasu opíraly především o Ronalda, jenž se neúnavně hnal za osmnáctým gólem v sezóně. Suverénně nejlepší střelec La Ligy se dočkal v 83. minutě. Portugalský kanonýr se na levé straně vápna elegantně uvolnil a tvrdou střelou procedil míč za záda hostujícího brankáře - 5:1! Real slaví další vysoké vítězství, Blesky se však i přes nepříjemné skóre vůbec nemusí za předvedenou hru stydět.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Že by 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0 a CR hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 a Ronaldo si napraví reputáciu po zápase z Liverpoolom a bude exelovať aj benzema a po zranení Bale

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš za kravinu .on si pokazil reputaci?? A čím si ji měl pokazi zat???? Víš vůbec co jsi napsal za kravinu

Reagovat
smazaný uživatel

Šak že neprekonal Raulou Rekord

Reagovat
smazaný uživatel

Pod slovy poškozená reputace bych si představil např. ze byl nejhorší Hrač na hřišti a ně ze nedal o Gol více. kdyby jsi napsal že nepřekonal nějaký rekord tak by to bylo lepsi a smysluplnější

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre zle som sa vyjadril pardon :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on skoro ale byl nejhorší hráč na hřišti :) Alespoň z těch z Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MadMrJacky

BTW: Isca prý chtějí lpool a city. Nevím kolik by Realu stačilo za jeho prodej, ale jestli ho střelí za cokoliv po 40 mega, tak jsou blázni...

Reagovat
valloire

chtít můžou

Reagovat
smazaný uživatel

nas*ar :)

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
valloire

8-1 CR 5 a Leo 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele