9. kolo
25.10.2014 18:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

První El Clásico sezóny patří Realu

Real Madrid otočil nepříznivý vývoj a zaslouženě zvítězil v prvním El Clásicu sezóny 3:1. Blaugranas šli brzy do vedení zásluhou Neymara, o vyrovnání se však ještě před přestávkou postaral z penalty Ronaldo. Prestižní výhru a tři body pro Los Blancos zařídili v druhé půli Pepe a Benzema. Real je aktuálně na stříbrné příčce, a na svého dnešního soka už ztrácí pouze jeden bod.

V sestavě domácích se kvůli zranění nemohl objevit Gareth Bale. Daleko větší pozornost však vzbudil na druhé straně návrat Luise Suáreze do profesionálního fotbalu. Luis Enrique bezesporu zariskoval, když postavil mírně řečeno psychicky zranitelného hráče po čtyřměsíční pauze do tak vypjatého utkání. Hostující kouč si však mohl mnout ruce záhy po začátku očekávaného mače.

Fotbalový svátek totiž našel svou zápletku velmi brzy a velký podíl na tom měl právě novic v řadách Barcelony. Už ve 4. minutě Suárez na pravé straně vyslal přesný pas na Neymara, ten si navedl míč na střed pokutového území a střelou k tyči šokoval zaplněné Santiago Bernabéu - 0:1! Real šel pochopitelně ihned na zteč Bravovy svatyně. Obrovské šance spálil Benzema. Francouzský útočník se nejprve ocitl sám před brankářem Barcy, ale svůj pokus o lehké přehození nezvládl. V 11. minutě pak měl Benzema na hlavě vyrovnání, jenže trefil jen břevno a ani následná tvrdá dorážka si cestu do brány Katalánců nenašla.

Emoce byly na počátku utkání přítomny na obou stranách a zápas se neobešel bez tvrdých faulů. K porušení pravidel se jal dokonce i Messi, jenž vyfasoval žlutou kartu hned v 9. minutě, a o pět minut později jej následoval i Neymar. Real nicméně svůj tlak nezužitkoval a na tahu byla opět Barcelona. Dvě skvělé příležitosti měl Messi ve 22. a 23. minutě, z nichž zejména ta druhá volala po gólu. Messi se totiž po Suárezově centru ocitl před Casillasem zcela nekrytý, ale branku netrefil!

Od této chvíle tahali za delší konec hosté. Real se dlouho nedokázal vymanit z tlaku svého soupeře a jeho jedinou odpovědí byl na dlouhou dobu jen pochybný pokus Ronalda o penaltu, sudí ale jeho návnadu nespolkl. V 33. minutě to už ale byla jiná písnička. Marcelo bleskově zatáhl balón hluboko do vápna Barcelony a pokusil se centrovat do ohně. V trajektorii míče se však zjevila ruka padajícího Piquého a sudí Jésus Gil Manzano neměl jinou možnost než ukázat na značku pokutového kopu. Ronaldo se tak dočkal své oblíbené disciplíny a bez problémů vyrovnal - 1:1! Čistý zápis Katalánců v kolonce obdržené branky byl rázem pryč.

Momentum zápasu tak bylo zpět na straně Bílého baletu, Katalánci však nepodlehli tíze okamžiku a trpělivou hrou získávali pod svou kontrolu stále více území. Závěr poločasu nicméně opět patřil Los Blancos, těsně před přestávkou mohl poslat svůj tým do vedení Rodríguez, kolumbijský talent ale svou hlavičku poslal z deseti metrů mimo.

Rozháraný začátek druhé půle ukončil rohový kop Realu v 50. minutě. Na Kroosův centr si skvěle naskočil Pepe a hlavou poslal svůj tým do vedení 2:1! Madridský stoper tak napravil své zaváhání při Neymarově brance a připsal si svůj první přesný zásah při El Clásicu. Barca měla šanci odpovědět v 56. minutě, když z velké dálky napřáhl Mathieu. Casillas ale vytáhl fantastický zákrok a podržel své mužstvo.

Zdálo se, že se Ancelottiho výběr dostává do stále větších problémů, tlak hostů byl však jalový a navíc v 61. minutě Real využil fatálního zkratu Iniesty, jenž nabil do protiútoku Iscovi. Barcelonští obránci pak už nedokázali zastavit bílou lavinu a po přihrávce Rodrígueze vyslal na Brava nechytatelnou střelu Benzema - 3:1! Francouzský útočník se trefil v soubojích s katalánským velkoklubem počtvrté za sebou a stává se tak specialistou na vzájemné souboje Barcy a Realu.

Blaugranas se zoufale snažili o návrat do utkání a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Suárez se poroučel ze hry v 68. minutě a na jeho místo přišel Pedro, ani tento Enriqueho tah ale nepřinesl výraznou změnu. Real zůstával nebezpečnějším týmem a pevně držel otěže zápasu. Navíc v 75. minutě nepřesně zahrál Piqué a mohl přijít další trest. Tvrdou ránu Rodrígueze však v poslední vteřině zblokoval Mascherano.

V poslední desetiminutovce se Real už pouze soustředil na rychlé protiútoky a minimalizaci rizika. Závěrečné drama se tudíž nekonalo a Real dotáhl ostře sledovaný zápas do vítězného konce. Bílý balet se po výhře 3:1 posouvá v tabulce na dostřel prvnímu místu, které stále drží Blaugranas. Jejich náskok se však smrskl na pouhý jeden bod a to je ještě zítra na tahu Sevilla.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (127)

Přidat komentář
zekq

3:0(2xRonaldo,1xBenzema)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
kezba1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Penaldo-2x Neymar, Messi ČK-Tradičně Ramos, nebo Pepe.

Reagovat
smazaný uživatel

a tu cervenou vysimuluje tradicne Neymar nebo se prida Busquets.. ci Alves?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No, spíš Pepemu či Ramosovi zase rupne v budce ke konci zápasu, poté co Realu přiletí do brány pár fíků. . VIVAT BARCA ale hlavně ATLETICO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lamskej#RMCF

prej penaldo ..bože ty si ale mozeček

Reagovat
Robík

Bože!!!Ty jsi dokonalý a nikdy jses nepřeklepl.Ty jsi mozeěek,že jsi vůbec něco takového vypotil.

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych řekl že Lamskej není dokonalý, ale rozhodně penaldo není překlep a je to docela trapné

Reagovat
smazaný uživatel

Je to trapný překlep, omlouvám se, už se to nestane

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona letos poprvé inkasuje a né jednou. 3:1 (2x Ronaldo, Bale;Neymar).

Reagovat
technecium

Z Realu jde celkem strach, na druhou stranu, ta jejich superofenzivní záloha hrála těžkej mač jen proti Atleticu a prohrála... Takže pokud Barca nastoupí se zálohou Mascherano, Busquets, Rakitič, mohla by mít i šanci. tipuju 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

což nenastoupí

Reagovat
Lamskej#RMCF

zato vy jste nehráli těžký mač ani jeden ..no nechejme se přakvapit :)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Luis Suárez na posledních 10 minut?

Reagovat
pavel.fotbal

Vždycky, když je Real "ve formě", a ostatním jak se říká " nasejpá", tak , asi z důvodů přemotivovanosti, vždycky v zápase proti Barceloně si jak se říká "sedne zpátky na prdel", prostě bude jak se říká přistřihnut v rozletu. No a protože je jasný , že Barcelona bude moci nasadit "kousavýho"Suáreze, a ten bude patřičně nadržený, nemůžu tipovat jinak než výhru Barcelony 2:3( C.Ronaldo,Bale-Messi,Neymar, Suárez), Myslím, že on se stane "jazýčkem na vahách". Nemyslím, že Barcelona udrží nulu, na inkasovaném kontě, ale snad to tak bude. A nepište mi nic o hulení, fetu, a už vůbec nic o pohádkách a večerníčku. Vše je marné a realita je taková jaká je !!

Reagovat
Lamskej#RMCF

něco na tom bude, ale způsob jakým si to napsal zavání drogami nicméně věřím 3:1 ...ale beru jakoukoliv výhru

Reagovat
Robík

Koukám,že neumíš příjmout a respektovat názor druhého.Není jenom Real.Tim s Tebou končím.

Reagovat
Lamskej#RMCF

asi si mě nepochopil..já neříkám že to tak nemůže být, ale způsob jakým to napsal, je úsměvný ...agrrr

Reagovat
smazaný uživatel

Robík by potřeboval roubík na prsty:)

Reagovat
Robík

Další YNTELYGENT.Roubík na prty.Co se ještě dovím za novinky?

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně, že to máš tvrdý

Reagovat
celeb

1:4

Reagovat
Pharrell

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
antimadrista

každopádně vsadit na 3+, jinak visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

běž si vsadit, že si to ti hráči pěkně užijou:) okýnko s nápisem: Sázky pro blbce. !

Reagovat
boryland

1:3........Leo 3.........

Reagovat
smazaný uživatel

proč jen tři?

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k tomu že nehraje Bale a v základu nastoupí Isco tak je to pro nás posila. Proto věřím ve výhru. Snad ale bude hrát Ramos, to by bylo velký oslabení. Vzhledem k formě týmu padne dost gólů. Tipuju 4:2 (2x Benzema,2x CR - Neymar, Messi).

Reagovat
smazaný uživatel

taky myslím, že s Iscem ste silnější, i když samozřejmě Bale by to tady asi docela větral

Reagovat
smazaný uživatel

spíš by se Bale hodil proti Liverpoolu včera, Barca to zavře lépe

Reagovat
Robík

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1x 100%

Reagovat
Switchback

2:4

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Switchback

Tak ale má celkem pravdu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemel honit rekordy a šetřit se.

Reagovat
Fairplay

Šetřit se v nejtěžším zápase skupiny na Anfieldu, ok

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemusel hrat o vikendu ligu prece. Jako kdyby nevedel dopredu, ze je cekaji dva tezke zapasy v rade. Vymlouvat se pro jistotu v predstihu, aby pripadny neuspech byl na co svest, je zbabele a nedustojne. Nemam pravdu?

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec to nebyl nejtěžší zápas skupiny, to čekali snad jen fandové Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Som zvedavý akú zostavu nakoniec Lucho zvolí. V médiách sa píše o stopérskej dvojici Pique - Masch, pričom Mathieu by mal hrať na lavo. Snáď je to len výmysel a Pique dostane priestor akurát tak na lavičke. Luisa kludne vypustiť z klietky od začiatku

Bravo - Dani, Masch, Mathieu, Alba - Rakitič, Busquets, Iniesta - Neymar, Messi, Suarez

Reagovat
Switchback

toho Luise bych hned od začátku taky bral ale moc tomu nevěřím ...

Reagovat
smazaný uživatel

to s tím Piqeum musí být blbost, ikdyž bych to uvítal , Kanibal nemá několikaměsíční klubovou zápasovou praxi, podle mě nenastoupí v základu. + tentokrát věřím, že Vás přehrajeme v záloze Rakitič ve vší úctě slabej, Iniesta totálně z formy a co od vás čtu tak Busquets letos taky nic moc. Kdežto naše záloha bude bez Balea silnější a hlavně faktor Modrič.

Reagovat
10FKK

Iniesta totálně z formy? Kdy si viděl Barcu naposled?

Rakitič slabej? Má lepší čísla než váš superluxusbomba přestup Kroos..

Culés jsou nejnáročnější fanoušci na světě, nevěř všemu co napíšou

S Balem souhlas i když opatrný... Sice se mi taky nelíbí, ale v protiútoku stačí honit cr... + centimetry. Nevěřím totiž, že si to Carlo dovolí otevřít, jako včera.. 7 bodů je už moc a navíc má mustr jak dopadl mourek, když to zkusil... Na druhou stranu bez AdM a hlavně xabiho je vaše záloha celkem slušnej průchoďák a tak třeba překvapí neitalskou sázkou na útok...

Reagovat
-Carles-

Nechajme sa prekvapiť No a s Rakitičom si pekne prestrelil.

Reagovat
smazaný uživatel

tip eurofotbalu 2 . Plichta reálná, jednička taky, dvojka nevím co by se muselo stát.

Reagovat
Switchback

něco podobnýho a podobná situace v lize byla minule taky a jak to nakonec dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

to je taky pravda

Reagovat
smazaný uživatel

srát na pravdu messi před ronaldem klekl a otevřel ústa

Reagovat
smazaný uživatel

MUSÍME!!!!!! 3:0

Reagovat
10FKK

No právě...

Reagovat
DonAndres

1:4 pro blaugranas (Penaldo, 3x Messi, Neymar)

Reagovat
Pilsnersfaust

messi 3x assistence kdyztak, ale motd

Reagovat
Lamskej#RMCF

To s tím penaldem..kdy i tyhle děcka zmizí..

Reagovat
smazaný uživatel

a nebyl si jeden z těch co používal kdessi????

Reagovat
misinho7

sakra skoda garetha na Barcu sa hodi velmi , pri nasich smrtelnych rychlych protiutokoch je James nepouzitelny lebo je pomaly co sa ukazalo aj proti Liverpoolu vo ela situaciach , James je skor na timy ktore to zavru a to iste aj Isco

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je reálná šance, že tam Lucho pustí Suaréze hned od začátku? Ten kluk bude tak nadržený, že z něho půjde strach. Pořádně zatlačit na rozehrávku a donutit Madrid k chybám je přesně to, co potřebujeme. Tip 2:1 (CR, Isco - Neymar)

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš asi ne, bohužel tam půjde Pedro.

Reagovat
Kluivert9

1:3 (Ronaldo z penalty - Neymar, Messi, Neymar)

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 (1xCR7,2xChicharito:1Neymar,1xSuarez)

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
technecium

K zápasu přistupuji s pokorou a očekávám porážku od rozjetýho Realu. ale překvapení by se mi líbilo

Real je favorit, už jen kvůli tomu, co má v kádru za jména. Ronaldo navíc ve famózní formě, takže v současné době asi nejlepší na světě. My sice rozhodně nehrajeme špatně, ale není to prostě ten Pepův válec, u něhož jsem věděl, že je o parník nejlepší...

Reagovat
smazaný uživatel

tiež si myslím

Reagovat
valloire

hmmm

Reagovat
C-M@ster

Snad tam Suareze fouknou od začátku.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1. Benzema, Ronaldo,Ronaldo-Neymar

Reagovat
valloire

Tak kolik písknou Barceloně penalt?

Reagovat
asskicker

Pepe fauluje albu pre vapnom a piskne sa penalta, v95 alba fauluje pepeho vo vapne a piskne sa penalta na 2:0.

Reagovat
valloire

ani bych se nedivil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kolik zatim? Nevim, jestli te ve skole ucili az do tolika napocitat.

Reagovat
eden_h

4:2

Reagovat
PePiG7

3-1 2xCR7,Chicharito-Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

lol barcelona eště nedostala gol v lize ,tak to bude nejspíš 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

lol barcelona eště nedostala gol v lize ,tak to bude nejspíš 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně neprohrát, spokojen budu i za remízu

Reagovat
smazaný uživatel

ma nekdo nejekej super link, kde se to da sledovat online?

Reagovat
smazaný uživatel

livetv.sx/en

je tam rovnou vice odkazu ale nevim jestli v češtině

Reagovat
smazaný uživatel

diky, super, to bude stacit ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Argentinský Shaqiri bude mit práci

Reagovat
smazaný uživatel

no hlavně at nehraje masch na stoperu a pedro na hřišti a bude to OK, ale moc tomu nevěřím

Reagovat
bayern987

0:2 Neymar, Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Koukám že pan ubožák po zápase umí napsat... Kliď se odpade.

Reagovat
Pharrell

Hala Madrid Vamos Real

Reagovat
Lamskej#RMCF

nic jiného než tři body..neříkám že to tak bude, ale je to moje skromné přání Vamos Real

Reagovat
smazaný uživatel

já doufám, že Ronaldo bude mít po zápase stále stejně gólů jako má messi s neymarem dohromady. a myslím, že kroos dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

a když jich bude mít víc, tak budu šťastnější:)

Reagovat
Žito 44

4-4-2 nám docela sedí

Reagovat
smazaný uživatel

ty voe. EF tipuje dvojku to se mužou dát ještě budhismus, když chtěj být zajímaví P.S. netipuje to mistr novotný pavel?

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
N.Gin

Slyšel jsem že dneska může Barcelona pořádně kousat :D

Reagovat
C-M@ster

Na jakým streamu se budete dívat? Pojede el classico na streamsp?

Reagovat
smazaný uživatel

proc by netipovali 2? vzdyt uz vedeme 0:1 fuck Real ViVa Barca

Reagovat
smazaný uživatel

a jak to dopadlo? napiš

Reagovat
smazaný uživatel

Real mel ted stesti uz to mohlo byt 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Penaldo zase padal jak kokot ze se nestydi

Reagovat
smazaný uživatel

To sice jo, ale jinak bohužel zaslouženě vyhráli

Reagovat
loki5

Souhlas s obojím.

Reagovat
Robík

Bohužel ano

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera Real

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda výsledku, ukázalo se, že na top týmy ještě nemáme. Ale až se pořádně sehraje Suarez s Messim a Neymarem tak to bude paráda.

Gratulace soupeři, ale další Clasico už musí vyhrát Barca

Reagovat
loki5

PSG to byl skvělý zápas s tím že PSG bylo prostě šťastnější. Dneska s Realem je to holt o současné formě Realu (v současnosti asi nejsilnějšího týmu) a i tak to bylo hratelné.

Jinak stále přetrvává největší slabina Barcy a to je výškový handicap většiny hráčů (vždy se klepu při každém rohu).

Reagovat
smazaný uživatel

Z kurvy real najstupidnejsi klub pod slnkom po bayrne mnichov

Reagovat
smazaný uživatel

to víš, kurvám patří svět

Reagovat
smazaný uživatel

jak to tak vidím, tady na EF se každý snaží být konkurencí pro Filipa12 nebo Valoireho

Reagovat
Robík

Taky nemám rád Real,ale to co jsi napsal je ubohé.

Reagovat
smazaný uživatel

A máte to vy Katalánský trapaci, konečně, Real je nejlepší a vy už s messim táhněte, Barcelona hrála trapně, ani si neskrtla, HALA MADRID, CR7

Reagovat
smazaný uživatel

koment na úrovni 12 letého dítěte ,jediný smysl, proč si to napsal je, abys rozpoutal zase nějakou "komentovou rvačku" fanda Barcy teda nejsem, ale tohle mě dostalo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Messi - 6

Dani - 5 (vynimocne moc nekazil plnil si co mal)

Bravo - 5 (bohuzial pre neho do ziadneho golu sa nemal sancu ani moc zapojit)

Iniesta - 5.5 (sice nic prevratne nepredviedol ale bojoval, napadal snazil sa)

Xavi - 4.5

Jérémy Mathieu - 2 (vobec tam nemal byt stopera hra skvelo ale toto bola chyba)

Gerard Piqué - 5 (okrem tej penalty hral velmi slusne)

Sergio Busquets . 3.5 (strasne kazil zbytocne stracal mnoho lopt)

Neymar - 7.5

Luis Suaréz - 7

Ivan Rakitic - 3 (absoltne nic tak ako stale, alibisticky styl hrania, totalne priposraty nieco skusit nieco vymyslet)

Javier Mascherano - 7.5

Luis Enrique - 2 (totalna chyba Mathieho na kraji cely zapas bolo vidno ze si to tam nedava mala prist vymena, stiahnutie Xaviho velka chyba hrac ktory dokaze byt rozdielovy a nahradi ho alibista ktory 95% prihravok smeruje dozadu na istotu a nakoniec Suarez ktoremu sa darilo a v momente striedania nevyzeral zle dokonca ze by to este rad skusil. Co sa tyka Sergi Roberta ten chlapec ma vobec nepresvedcil ani v jednom zapase dostava privela sanci a stale nic, neverim tomu ze tam nieje niekto kvalitnejsi. Jedine dobre rozhodnutie risk Suarez od zaciatku.

Suarez bude velmi kvalitna posila.

Reagovat
smazaný uživatel

Co sa tyka Realu - Benzema, Modric a Isco fakt krasa dokonca aj Marcelovi sa naozaj darilo.... hrali naozaj skvelo. Naopak James sa mi moc nepozdava...

Reagovat
smazaný uživatel

Je třeba uznat, že Real byl lepší. Hlavně ve druhé půli. Nejdůležitější bude co nejrychleji zapomenout na včerejší zápas a soustředit se na další těžké zápasy které nás čekají. Včera se mi líbil Suarez na to, že hrál první ostrý zápas a hned proti Realu si vedl velice slušně, přesně takového hráče jsme potřebovali. Nemá smysl dělat hned závěry po prvním El Clásicu stále jsme první a rozhodně půjdeme herně nahoru o tom jsem přesvědčen.

Visca el Barca

Reagovat
advokat

Hore pôjdeme len vtedy, keď sa zmení záloha. Proti silným nemôže hrať Xavi, Sergio, Iniesta. Prví dvaja sú najpomalší v lige, Iniesta je totálne z formy. Myslím však, že Lucho nemá na to, aby viedol Barcu, nič nepriniesol, nečíta hru počas zápasu, je bezradný a volí zauživané postupy, lebo nemá odvahu. Potrebujeme trénera nezaťaženého tým, že na ihrisku sú legendy a zaslužilí odchovanci. Lucho skončí ako Martino, tomu som to predpovedal už po 1. tretine, keď sme ešte viedli.

Reagovat
VanKun88

Ten Ikerův zákrok proti Jeremymu

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

proti Messimu bol lepsi.. to bola supersanca a zlomovy okamih zapasu

Reagovat
Pharrell

Hala Madrid hasta el final 2015

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele