30. kolo
08.04.2015 22:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Real Madrid 0:2

V zápase, který nepostrádal drama, zvítězil Real Madrid na hřišti Raya Vallecana 2:0. O svém vítězství Ancelottiho svěřenci rozhodli v druhé půli díky brankám Ronalda a Rodrígueze. Real tak stále ztrácí na první místo čtyři body, Rayo zůstane v horní polovině tabulky.

Malé madridské derby začali překvapivě lépe domácí. Blesky se v prvním poločase vyrovnali favorizovaným evropským šampionům a několikrát zahrozily. Byl to však Real, kdo si připsal první větší šanci zápasu. Po přihrávce Carvajala ale neproměnil velkou příležitost James a míč skončil v náručí gólmana Cobeňa. Ve 12. minutě naopak pálil na hostující branku aktivní Embarba, ovšem nepřesně, a zanedlouho se připomněl i nejlepší střelec domácích Bueno, s jehož střelou už měl Casillas větší potíže.

Real se k míči v první půli moc nedostával, přesto dopravil ve 23. minutě míč do brány. Gól Garetha Balea však nemohl být uznán kvůli ofsajdu. Obrovskou příležitost jít do vedení měli Vallecanos v 33. minutě po rohovém kopu z levé strany, míč odražený od Manucha ale před brankovou čarou reflexivním zákrokem zastavil Casillas. Ten čaroval i minutu před přestávkou, když vychytal hlavičkujícího Trashorrase.

I po změně stran pokračovali domácí v nebývalé aktivitě. Favorit utkání ale pomalu přebíral otěže zápasu a dostával se do šancí. Ve 48. minutě hlavičkoval Bale těsně nad bránu, vedle skončila rovněž dělovka Marcela o sedm minut později i utažená rána Rodrígueze v 65. minutě

Real se tak dočkal kýžené vedoucí branky až v 68. minutě. Carvajal skvěle pronikl po pravé straně do vápna Raya a posadil přesný centr na hlavu Cristiana Ronalda. Střela portugalského kanonýra si po odrazu od země našla cestu přesně za záda marně se natahujícího Cobeňa - 0:1! Pro Ronaldo to byl jubilejní tří stý gólový úspěch v dresu Realu Madrid.

Pojišťující gól v podání Los Blancos na sebe nenechal dlouho čekat. Ještě před tím musel sice Casillas likvidovat pumelici Nacha Martíneze, ale hned v 73. minutě už znova úřadoval Cristiano Ronaldo. Ten nahrál na hranici velkého pokutového území Rodríguezovi a ten svou levačkou zamířil přesně k tyči - 0:2! Real dominoval a měl další šance zvýšit svůj náskok. V 85. minutě spálil obrovskou možnost střídající Isco, jenž vystřelil jen do míst, kde se v tu chvíli nacházel poněkud zmatený gólman Cobeňo.

V závěru se ovšem činilo i Rayo. V 87. minutě donutil hlavičkující Manucho Casillase k výbornému zákroku a ještě větší tutovku spálil minutu před vypršením druhé půle Tito, když mířil ve skvělé pozici mimo. Real si tak ze zápasu odnáší cennou výhru, ovšem Ronaldo, Rodríguez a Toni Kroos dnes obdrželi čtvrtou žlutou kartu a vynechají tak příští zápas s Eibarem. Vynucená pauza jim tak umožní odpočinek na následný zápas Ligy mistrů proti Atléticu Madrid.

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
valloire

0-4

Reagovat
smazaný uživatel

2:7

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, po hodoch pride bolenie brucha

Reagovat
smazaný uživatel

Nj názor fanouška Barcelony. co jiného čekat

Reagovat
20fredy20

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema, Bale, Varane.... go out..!!!!... nepotrebujeme....Predstavte si zostvu Casillas-Marcello, Ramos, Hummels, Carvajall,- Modrič-Kroos- James, Reus,- Ronaldo, Hazard.... 50 mil EUR Eden, 50 Marco, 50 Mats... Benzema- doplatíme, Bale - 50 do MUN, Varane do MUN za 30

Reagovat
smazaný uživatel

Realita nie je Fifa

Reagovat
smazaný uživatel

ty si jiny idiot

Reagovat
smazaný uživatel

...dali sme tooo...!!!! ale nehnevajte sa na mňa, ale hráč ako Karim Benzema nemá v klube ako REAL čo hľadať, pár rokov ma nasieral Highuain či ako sa ten somár volal, nad ktorým držal ochrannú ruku argentínčan Valdano..., teraz tu máme praktizujúceho moslima Benzemu, za ktorého oroduje moslimský Fly Emirates sponzor... takých "útočníkov" ako je Benzema nájdem v európskych kluboch 50 a viac... potrebujeme kúpiť Edena Hazarda alebo Marca Reusa... potom to pofrčí....

Reagovat
roberos

Benzema nahrál Ronaldovy na dost gólů a patří mezi nejlepší útočníky - nechápu co plácáš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele