21. kolo
30.01.2015 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Deportivo La Coruña 1:2

Přišel, viděl, zazářil. I tak by se dalo shrnout dosavadní působení Celsa Borgese v dresu Deportiva La Coruňa. Mladý kostarický záložník dnes prožil debut snů, protože vstřelil obě branky svého týmu a ještě díky nim rozhodl o těsné výhře Deporu v utkání s domácím Rayem Vallecano.

Deportivo La Coruňa získalo 14. ledna posilu pro boj o záchranu, když z AIK Stockholm přišel kostarický záložník Celso Borges. A tento nákup se Deporu vyplatil hned v prvním kole, ve kterém Borges nastoupil. Celso Borges udeřil již v desáté minutě, když poslal hosty do vedení. Na tuto trefu ještě zareagoval domácí Alberto Bueno, ale hrdinou utkání se přeci jen stala kostarická posila. Borges dnes hýřil sebevědomím a ve velkém stylu proměnil rozhodující penaltu patnáct minut před koncem zápasu. Na tuto trefu už domácí Vallecas nedokázali odpovědět.

Už ve druhé minutě se Ivan Cavaleiro dostal na levém křídle k centru, jenže ten byl přetažený. O minutu později se Leo Baptistao vydal do individuální akce, pronikl až do šestnáctky, na jejíž levé straně napřáhl k přízemní střele. Tu ale brankář Fabri výtečně vyrazil na rohový kop. V deváté minutě Zé Castro fauloval a k následné standardní situaci se postavil Ivan Cavaleiro. Ten mířil na vzdálenější pravou tyč a centr musel Toňo vyrážet. To se mu povedlo, ale k jeho smůle našel jen kopačku Celsa Borgese - 1:0.

Aktivní Ivan Cavaleiro se poté řítil sám na Toňa, ale ten včas vyběhl a sebral útočícímu hráči míč od kopaček. Po dvacáté minutě udělala obrana Deportiva obrovskou chybu v bránění, když laxně nechala centr ze strany propadnout až k Albertovi Buenovi. Ten na nic nečekal a umístil míč přímo do sítě - 1:1.

Následně jsme se dočkalo několika soubojů mezi brankářem Fabrim a Leem Baptistaem, ale všechny skončily ve prospěch brankáře Deportiva. Léo Baptistão později pronikl po levém křídle do šestnáctky a střílel, ale minul prostor mezi třemi tyčemi. Na samé hraně poločasu se José Rodríguez dostal v šestnáctce k přízemní střele, kterou Toño dokázal skvělým zákrokem vyrazit. To ale nebylo všechno a Toňo se opět činil, protože musel včas na zem, aby překazil dorážku. Deset minut po změně stran aktivní Ivan Cavaleiro napálil břevno Toňovy brány!

Poté se Vallecas hodně zlobili na hlavního sudího zápasu, kterým byl pan Eduardo Prieto Iglesias. Vstřelili po centru ze strany regulérní branku, ale kvůli ofsajdu nebyla uznána! S přibývajícím časem se začaly množit průniky a centry Gaela Kakuty, který ale nikdy nemířil do černého. Druhý gól v zápase mohl vstřelit Alberto Bueno, ale nepropálil pozorného gólmana Fabriho. Patnáct minut před koncem zápasu o jeho vývoji rozhodl obránce Ba, který za faul ve vápně dostal žlutou kartu a hosté kopali penaltu. K ní se postavil dnešní debutant Carlos Borges a nemýlil se!

Deset minut před koncem mohl vstřelit další branku Isaac Cuenca, ale střídající hráč narazil na skvělého brankáře Toňa, který ránu vyrazil na rohový kop! Stejný duel se opakoval o chvíli později, ale se stejným výsledkem. Přesto to byl právě Cuenca, kdo se po závěrečném hvizdu radoval víc. Deportivo je nyní už třinácté, Rayo Vallecano desáté.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

Rayo Vallecano 2:1 Deportivo La Coruña

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele