1. kolo
23.08.2014 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslabená Malaga kontroverzně uhájila výhru nad Athleticem

Hned první zápas nového ročníku Primera división nabídl strhující drama plné kontroverze, když Malaga urputným výkonem vydolovala tři body za výhru 1:0 nad favorizovaným Athleticem. Andalusané sice dohrávali pouze v devíti, ovšem i tak mohli být po konečném hvizdu rozhodčímu více než vděční...

O jedinou branku se postaral Luis Alberto, jenž se na hostování z Liverpoolu předvedl jako cenná posila. Jeho pokutový kop sice brankář Gorka Iraizoz vystihl, ovšem na dorážku mladého Španěla už byl krátký. Athletic po většinu utkání působil poněkud ospalým dojmem, dost možná stále pod vlivem náročného zápasu v Neapoli před několika dny. Přesto si Baskové minimálně zasloužili vyrovnat, když v nastaveném čase sám gólman Iraizoz překrásnou hlavičkou poslal míč do sítě, jenže rozhodčí Antonio Miguel Mateu Lahoz tuto branku neuznal kvůli domnělému postavení mimo hru jednoho hráče Basků, jenž překážel ve výhledu gólmana Kameniho. Ostatně podívejte se sami .

Sestava domácích čítala pouze dvě nové tváře: portugalského mladíka Ricarda Hortu a krajního beka Roberta Rosalese. Přesto Malaga hrála s větším nasazením než Athletic, který oproti náročnému duelu v Itálii udělal jedinou změnu v základní jedenáctce. Po úvodní oťukávací čtvrthodině přišla první šance zápasu. Iker Muniain perfektní kroucenou přihrávkou šajtlí rozložil soupeřovu obranu a naservíroval míč přesně do cesty nabíhajícího Aritze Adurize. Zkušený šutér Athleticu však v zakončení selhal na brankáři Kamenim, jenž překvapivě dostal v brance Malagy přednost před mexickou hvězdou Guillermem Ochoou.

Odpověď andaluského celku na sebe dlouho nenechala čekat. Rosales unikl po pravé straně a předložil do šestnáctky povedený křížný centr, s nímž si obrana Basků nebyla schopná poradit. Míč nakonec spadl k nohám Juanmiho, ovšem jeho rána byla nakonec zblokována jen na rohový kop. Následoval drtivý tlak domácích, který korunoval aktivní Horta dvěma nebezpečnými střelami, pokaždé jen těsně vedle.

Deset minut před odchodem do kabin se nakonec Malaga dočkala zaslouženého průlomu skóre. Carlos Gurpegui špatně odhadl kolmici směřující za jeho záda a nechal svého brankáře na holičkách při výběhu k unikajícímu Santa Cruzovi. Iraizoz paraguayského útočníka srazil na zem a mohl být rád, že si k pokutovému kopu vysloužil jen žlutou kartu. Luis Alberto sice svou exekucí penalty nechal Iraizoze vyniknout, ovšem odražený míč se k němu šťastně vrátil a podruhé již neměl problém zakončit do poloprázdné branky.

Po změně stran následovala smršť šancí na obou stranách, zvláště hostující Mikel Rico se svou hlavičkou jen těsně vedle tyče byl k vyrovnání velmi blízko. Na opačné straně mohl domácí příznivce uvolnit střídající Samuel García, jenže ani on sedm minut před koncem netrefil prostor mezi třemi tyčemi a pouze jednu z nich orazítkoval z vnější strany.

Drama neustalo ani s příchodem devadesáté minuty. Nejprve se předčasně musel pakovat z trávníku domácí Duda za postrčení Muniaina, poté jej následoval i spoluhráč Antunes za ošklivý skluz na Guillerma Fernándeze. Oslabená Malaga se zuby nehty bránila a nakonec povolila, když se ze standardní situace slavně trefil sám brankář Iraizoz, jenže během této akce rozhodčí Lahoz s pomezním uviděli provinění proti pravidlům a stav 1:0 tak zůstal neměnný až do konečného hvizdu, navzdory nářkům hráčů Athleticu včetně volání po pokutovém kopu.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Lof

1:3

Reagovat
Lof

Málaga

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
M1ck0

Se štěstím proměněná

Reagovat
paver

Jsem se těšil, že se mrknu na Mema a on chytá Kameni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele