1. kolo
23.08.2014 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Granada po změně stran zvládla obrat, Deportivo odjíždí s prázdnou

Navzdory brzkému inkasovanému gólu zvládla Granada svůj první zápas nové sezony a přehrála nováčka Deportivo La Coruňa v poměru 2:1. Joaquín Caparrós si tak na lavičce andaluského týmu odbyl nadmíru vydařenou premiéru.

Hosté se ujali vedení zásluhou Ivana Cavaleira, nutno dodat, že s nechtěným přispěním domácího brankáře Stole Dimitrievského, ovšem Rubén Rochina krátce po změně stran srovnal a Jean Sylvain Babin pak dokonal úspěšný obrat.

Po roční pauze v Segunda División vtrhlo Deportivo do nové prvoligové sezony jako drak a brzy se i mohlo ujmout vedení, když se Luís Fariňa vyřítil skrze obranu na brankáře Dimitrievského, ovšem v zakončení selhal. Přesto makedonský debutant v granadské brance dlouho čisté konto neudržel, a to obzvláště potupným způsobem. Podprůměrná rána Cavaleira mu totiž proklouzla mezi rukavicemi a zapadla do sítě k velké radost hostujících příznivců.

Granadské však tato smolná chvilka nepoložila, ba naopak. Ještě do poločasu málem srovnal Diego Mainz, když jen o centimetry nedosáhl na nebezpečný El-Arabiho centr, a proklouzal tak šestnáctkou naprázdno. Co se nepovedlo v první pětačtyřicetiminutovce, zvládla Granada záhy po změně stran. Někdejší útočník anglického Blackburnu Rochina totiž dobrých sedmadvacet metrů od branky převzal míč, posunul si jej k levému rohu pokutového území a vydařenou přízemní střelou překonal Germana Luxe, byť si gólman Deporu na míč sáhl.

Hned z první přesné střely na bránu tak domácí vyrovnali a s nabytým sebevědomím se pustili do honby za ziskem všech bodů. Jen chvíli po Rochinově zásahu tak musel Lux likvidovat nebezpečný centr. Když se o to samé pokusil o čtvrthodinu před koncem, trestuhodně zaváhal a nabídl tak na stříbrném podnose příležitost obránci Babinovi. Ten se jí zhostil bez chybičky, soupeřova brankáře předskočil a poslal míč podruhé do sítě hostů - 2:1. Galicijský celek se již ve zbývajícím čase do konce na nic nezmohl a čeká ho ještě dlouhá a trnitá cesta za záchranou.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele