21. kolo
01.02.2015 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Barcelona - Villarreal CF 3:2

Barcelona nakonec otočila zápas s Villarrealem, když se v druhé půli v rozmezí pouhých dvou minut trefili Rafinha a Messi. Žlutá ponorka tedy přišla o osmnáctizápasovou neporazitelnost a zůstává šestá. Katalánci stále drží kontakt s první příčkou.

Domácí byli od začátku zápasu lepším mužstvem. Ofenzivní snahy Blaugranas se zpočátku točily hlavně okolo Suáreze, na němž bylo vidět, jak moc si přeje vstřelit branku. Uruguayský forvard byl blízko skórování ve 13. minutě, když vyslal z hranice vápna nebezpečnou dělovku. Asenjo ale vytáhl parádní zákroky a vytěsnil míč na rohový kop. Ex-liverpoolský střelec měl další šanci znova ve 21. minutě, z velké blízkosti a prakticky zcela osamocen branku však nepochopitelně minul.

Hosté nabízenými šancemi na rozdíl od svých soků nepohrdli a hned při první příležitosti přišel vedoucí gól Žluté ponorky. Psala se 30. minuta a zaplněný Camp Nou šokoval po nepovedené střele Gaspara šťastným odrazem Denis Čeryšev. Překvapený Bravo už se natahoval marně - 1:0!

Obléhání branky Villarrealu se ještě víc zintenzivnělo a žlutí spoléhali na rychlé brejky. Na konci jednoho takového byla hlavička Vietta, připravený Bravo ale tentokrát schoval balón do své náruče. Obranný val Villarrealu byl nucen kapitulovat až krátce před přestávkou. Úspěšná akce začala na pravé straně, Messi zatáhl míč do vápna, posunul na Rafinhu a ten se snažil technicky překonat Asenja. Brankář hostí první ránu vyrazil, míč se ale dostal až k nehlídanému Neymarovi, jenž pohodlně doklepl míč do sítě - 1:1! Před zraky více než šedesáti tisíc diváků si Žlutá ponorka vzala krátce po změně stran překvapivé vedení zpět. Zoufalý výkop hostů ze své půlky vůbec nezachytil Piqué. Díky jeho hrubé chybě se do trháku dostal Dos Santos, jenž ve vápně ještě předložil balón lépe postavenému Viettovi, který neomylně doručil míč na požadovanou adresu - 1:2! Desátá branka argentinského mladíka v sezóně dala Villarrealu velkou naději na body.

Tyto vyhlídky však vzaly velmi rychle za své. Hned o minutu později totiž elegantně pronikl do vápna hostů Suárez, míč se přes Messiho dostal až k Rafinhovi, jenž napálil míč do prázdné branky - 2:2! Bleskový obrat pak dokonal o další dvě minutky později sám Messi. Suárez obětavě uhájil míč na hranici velkého vápna a nabíhající argentinská hvězda zacílila svůj projektil přesně do šibenice - 3:2! Pro Messiho to byla již dvaadvacátá branka v probíhajícím ročníku La Ligy.

Kýžené vedení si už domácí do konce zápasu pohlídali. Velké šance sice ještě přišly, jenže míč si už cestu do sítě nenašel. Stejně jako v 60. minutě, kdy pálil Neymar nad. V 64. minutě pak gólovou akci Villarrealu po standardní situaci zmařil ofsajd Ruize. Vzápětí se na druhé straně do úniku dostal Neymar, vyběhnuvší Asenjo mu ale chytře znemožnil zakončení a sudí pokus Brazilce o penaltu nespolkl. Po zbytek zápasu si Barca držela sedmdesátiprocentní držení míče a svého soupeře už k ničemu vážnému nepustila. Přestože Villarreal skóroval už v šestadvacátém utkání v řadě, odchází z Camp Nou poražen. Katalánský velkoklub si vítězství zasloužil a stále může čekat na zaváhání Realu Madrid.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
valloire

2-2

Reagovat
dextroza_m

tak to je moc, když už i Valloire nedává prohru Barcy a vidí tu formu co máme

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 MESSI

Reagovat
smazaný uživatel

barca ma ted formu jak cip, pokud bude hrat tak dal tak ma LM+LIGU, TIP 4-1

Reagovat
dextroza_m

Rozdíl o tři branky.

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 Doufam, ze se trefi Suarez, zaslouzi si to.

Reagovat
Robík

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vilareal je letos hodně dobrej.Barca vyhraje těsným rozdílem.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
celeb

No dufam, ze ta predpokladana zostava EF nenastupi, teda aspon na stoperovi namiesto Mascherana nastupi Jeremy (uz by mal byt ok).

Tieto 3 zapasy s ponorkou v 2 tyzdnoch budu pre nas velmi dolezite. Villareal je momentalne vo vybornej forme a my si nemozeme dovolit stratit body v lige, ani nepostupit do finale CdR.

tip 3:1

Reagovat
houdic

2. Kolo Copy se hraje až v březnu

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 (Neymar, Messi, Suárez 2 )

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna vyhra Barcelony..... a kdyby nekdo chtel stream s ceskym komentarem - muze zde - http://www.spusti.net/play-vlc-118

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Barca 4:1 Villareal

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

Krásný zápas.Villarreal zabojoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně se v semifinále copy budou dít velký věci ale barça musí postoupit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele