8. kolo
19.10.2014 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Elche CF - Sevilla FC 0:2

Sevilla nakonec dokázala překonat obranu Elche a z jejího hřiště si odvezla všechny tři body. Obě branky padly až ve druhé půli. Nejprve se podařilo skórovat Carlosi Baccovi, po něm skóre zápasu uzavřel Kevin Gameiro.

Domácí hráči nečekali na to, až se Sevilla aklimatizuje před jejich publikem, žádné formální výměny balonů, žádné zdlouhavé kombinace. Zakončovat se ve druhé minutě pokoušel Albacar, kterého vychytal Beto. Následně se do míče opřel také Herrera. Po deseti minutách se do skvělé šance prodral Aleix Vidal i s míčem u nohy, ale namísto střely volil ještě nahrávku na obsazeného Baccu. To je sice pan střelec, ale bez míče ani Bacca nedokáže skórovat.

Aleix Vidal se stal postupně velmi cenným artiklem a článkem základní sestavy Sevilly. Rychlík se slušnou technikou a těžko vyčerpatelným fyzickým fondem se dostal do další velké šance, když si po pasu za obranu nabíhal po straně až do vápna, ale ani jeho střela díky zákroku brankáře Herrery neskončila v síti. Sevilla v tuto chvíli jasně přebírala otěže zápasu a domácí nevěděli, jak by měli reagovat.

Mladík Gerard Deulofeu dokázal ohromit Everton, ale v Seville kupodivu nedostával tolik šancí. Dnešní se rozhodl využít na maximum, ale postup na bránu uspěchal. Do druhé půle nastoupil v dresu Sevilly Diogo Figueiras, který vystřídal nevýrazného Cokeho. Pět minut po této změně se snažil přesně zamířit polský záložník Krychowiak, ale nezvolil ideální zakončení a mířidla neseřídil úplně ideálně.

Vstup do druhé půle se mnohem lépe povedl Seville, která se dočkala první branky v zápase. Mladík Gerard Deulofeu se rozhodl o přímou ránu a pořádně vystrašil Herrera. Ten sice jeho ránu vyrazil, ale jen k Baccovi. Zkušený útočník Sevilly napálil míč do sítě, a i když ho brankář Herrera vyrazil, už se mu to nepovedlo před brankovou čarou a Sevilla vedla - 0:1.

Domácím trvalo, než se dokázali opět dostat do zápasu a ještě delší čas uběhl, než se Elche dostalo do útoku. S míčem u nohy se o to pokoušel Albacar, ale brankář Beto si s jeho nepříliš přesnou ranou poradil bez větších obtíží. Po hodině hry se do zápasu dostal Kevin Gameiro a stačilo mu málo, aby se zapsal do střelecké listiny. Využil při tom práce Damiána Suáreze, který poslal do vápna před bránu skvěle nadýchaný míč a Kevin Gameiro jej pouze nasměroval správným směrem tak, že brankář Herrera nedokázal situaci zachránit.

O zajímavý pokus se zasloužil Rodrigues, ale jeho rána z větší vzdálenosti si cestu mezi tři tyče nenašla. To se nepodařilo ani s chutí hrajícímu Kevinovi Gameirovi. Francouzský střelec nebyl daleko od toho, aby se radoval z druhé trefy v zápase, jenže pět minut před koncem zápasu nevyřešil celou akci ideálně. Sevilla postupovala na svého soka bez obav a ve větším počtu, Gameiro navíc dostal na vápno skvělou nahrávku, ale brankář Herrera mu vykryl střelecký úhel a Francouz tak nezakončil podle svých představ.

Mrzet jej to ale příliš nemuselo, protože Elche si nedokázalo vypracovat téměř žádnou gólovou akci. V závěru mohlo ještě inkasovat, ale Suarez je přeci jen spíše nahrávačem než zakončovatelem. Nakonec si Sevilla odváží všechny tři body a prozatím je na druhé příčce o tři body za první Barcelonou. Elche se trápí a v tuto chvílí už mu patří až osmnáctá příčka, což je místo sestupové.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele