35. kolo
02.05.2015 22:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Villarreal CF 1:1

Zápas Deportiva la Coruňa a Villarrealu, tedy dvou týmů, které již hrozivě dlouhou dobu čekají na ligové vítězství, skončil všeobecně očekávaným prodloužením jejich mizérie, tedy remízou. O dělbu bodů s konečným skóre 1:1 se postarali Jaume Costa a Celso Borges.

První jmenovaný dostal Žlutou ponorku do vedení v honbě za udržením šestého místa zajišťujícího kvalifikaci do Evropské ligy. Depor však zvládl ještě vyrovnat zásluhou kostarického záložníka Borgese, a přestože zůstává nadále v oblasti sestupu na osmnácté příčce, alespoň umazal ztrátu na záchranu o jeden bod. Přesto situace galicijského klubu zůstává tři kola před koncem kritická, bez vítězství se již záchrana neobejde.

Domácí vstoupili do zápasu rozhodně lépe a prostřednictvím Oriola Riery si také vypracovali první slibnou brankovou příležitost utkání. Brankář Juan Carlos však v této zkoušce obstál. Odpověď Villarrealu na sebe nenechala dlouho čekat a Tomás Piňa s Mariem Gasparem se dostali ke svým střeleckým pokusům, byť neúspěšným. Ještě do poločasu pak pokoušel štěstí znovu aktivní Riera, jenž připravil palebnou pozici Lusinhovi, ovšem stejně jako následně Juanfran to k prvnímu gólu nevedlo.

Po změně stran se hra naplno rozvinula v otevřenou partii, a to zvláště díky brzkému prolomení bezbrankového stavu. V osmačtyřicáté minutě totiž Costa zamířil z hranice pokutového území přesně a překonal brankáře Fabricia na 1:0 pro Villarreal. Uplynuly však sotva dvě minuty a bylo znovu vyrovnáno. Celso Borges srovnal rovněž z hranice šestnáctky, a to prudkou ranou.

Ve zbytku utkání pak oba celky vrhaly síly dopředu v honbě za vítězným gólem, jenže Luciano Vietto ani Lucas Pérez na obou stranách se svými střelami neuspěli. Zápas tak k nelibosti všech zúčastněných skončil remízou 1:1, která pouze prodloužila nevítězné trápení obou klubů. V případě Villarrealu je již na pořadu dne přelom dvouciferného počtu nevydařených zápasů, zatímco Deportivo se již dostalo k nešťastnému číslu třináct. Další šanci dostane Depor v Bilbau, Villarreal zase přivítá Elche.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele