2. kolo
31.08.2014 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Rayo Vallecano 2:2

Deportivo na poslední chvíli zachránilo remízu proti Rayu díky penaltě Isaaca Cuency v 5. minutě nastavení. Díky výsledku 2:2 si tak nováček soutěže připsal první bod v sezóně a před reprezentační pauzou nebude na horším než šestnáctém místě. Naopak Blesky mohou litovat, že nedotáhlo do konce obrat v utkání i přes dva přesné zásahy Alberta Bueny.

Deportivo mělo skvělý start do zápasu, hned v 6. minutě mohl z rychlého protiútoku skórovat Toché, jenže jeho lob Álvarez famózně vytlačil mimo branku. O minutu později ale přišla fatální chyba obrany Raya, když senegalský obránce Ba poslal svému brankáři míč příliš pomalu. Toho využil napadající José Rodríguez, jenž bez problémů otevřel skóre zápasu - 1:0!

Pak už ale pro hosty přišly daleko lepší chvíle. Ve 21. minutě Manuchova přízemní rána z první skončila jen těsně vedle Luxovy branky a další dobrou příležitost si v průběhu druhé půle ještě vypracoval aktivní Kakuta ve 29. minutě. Na druhé straně pak v 36. minutě Toché z šesti metrů nepochopitelně minul zívající branku, čímž zahodil šanci na vedení 2:0. Pět minut před koncem první půle pak přece jen udeřili hosté. Po rychle rozehraném přímém kopu na pravé straně skvěle odcentroval Aquino a špatně bráněný Alberto Bueno zamířil hlavou přesně k tyči - 1:1!

V druhé půli se na vyloženou šanci ať na jedné či druhé straně čekalo poměrně dlouho. Sérii nepřesností utnul až průnik Fariňi do vápna madridských, ale Álvarez pokus argentinského středopolaře hokejovým způsobem vyrazil mimo nebezpečí. Na opačné straně pak přišla opět chvíle pro spolupráci hostujících Aquina a Buena. Aquino opět v pozici přihrávajícího našel přesným pasem nabíhajícího Buenu a ten v pádu poslal Vallecas do vedení 1:2!

Deportivo však zbraně nesložilo a to se domácím hráčům vyplatilo v nastavení. V 93. minutě totiž ve skrumáži před gólmanem Álvarezem zahrál rukou smolař utkání Abdoulaye Ba. Rozhodčí neváhal, ukázal Baovi žlutou kartu a k nařízení penaltě se postavil Isaac Cuenca, jenž nedal Álvarezovi šanci - 2:2! Deportivo tak na poslední chvíli zachránilo s papírově přijatelným soupeřem alespoň bod, Rayo si na první vítězství v sezóně musí ještě počkat.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele