5. kolo
23.09.2014 22:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Deportivo La Coruña 2:1

Celta Vigo se štěstím porazila vzdorující Deportivo La Coruňa, i když hosté několikrát sahali minimálně po dělbě bodů. V závěru utkání dokonce neproměnili pokutový kop a loučí se bez bodů.

Celta se snažila dostat svého soka pod tlak a od úvodních minut pořádně proháněla obranu Deportiva La Coruňa, ale stále častěji se jí nedařila kombinace. Vyšlo jí to až po třech minutách, kdy se hostující obrana dopustila vážné chyby a darovala míč Nolitovi. Ten měl spoustu prostoru i času na zakončení a střelou po zemi překonal Luxe bez větších potíží.

Krohn-Dehli nasadil k dlouhému sólu, před vápnem si chtěl obhodit Lopa, ale to se mu nepovedlo. Z určitého úhlu pohledu by divák mohl usuzovat, že se jednalo o hru rukou, ale sudí byl v dostatečné blízkosti a vše podle něj probíhalo v souladu s pravidly. Nolito se jako tank probíjel do vápna a až těsně před ním byl stažen Lopem k zemi, takže jeho tým dostal výhodu přímého volného kopu. K míči se postavil Orellana, ale jeho obstřel přes zeď do branky nezamířil a stočil se nad břevno.

O podobné zakončení se krátce poté snažil také Orellana, ale jeho technická rána mezi třemi tyčemi neskončila. Do konce první půle se nic zajímavého nestalo, ale o to atraktivnější byla polovina druhá. Na jejím začátku se prosazoval Postiga, který se dostával uvnitř pokutového území k míči ze strany, ale brankář Alvarez si poradil i s jeho pomalým pokusem a v klidu se k tyči natáhl.

Hosté se dočkali vyrovnání o chvíli později, kdy rychlou akci rozjeli již na polovině hřiště, z pravé strany poslal pod sebe míč Juanfran a Isaac Cuenca byl v pokutovém území jako doma. Dvěma rychlými kroky se dostal před svého strážce, zpracoval si míč a v poklidu jej uklidil za záda brankáře Alvareze!

Práci měl také Germán Lux. Medunjanin totiž udělal při rozehrávce chybu, na branku se už hnal Nolito a ze střední vzdálenosti pořádně protáhl zkušeného brankáře. Ani Alvarez nemohl být v klidu, protože se na něj hnal Farina, který se protáhl mezi dvěma obránci a zakončil. V pravou chvíli se do věci vložil Fontas, který vše vyřešil. Celta nadále tlačila a její úsilí bylo odměněno. Joaquín Larrivey si totiž naběhl do vápna a tam jej našel centrující Nolito. Larrivey si již poradil a hlavou prostřelil Germána Luxe!

Larrivey byl při chuti a snažil se obstřelit brankáře také technicky, ale to mu už nevyšlo. Poprvé trefil jen nejbližšího protihráče, následně se sám před Luxem prezentoval hezkým obloučkem, který Lux vytáhl mimo tři tyče. To největší drama nás ale teprve čekalo, protože Sidnei se dostal do pokutového území a trefil ruku Cabrala. Hrdinou okamžiku se ale stal Sergio Alvarez, který penaltu vyrazil!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
eden_h

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Oba týmy dají branku a Celta doma neprohraje - výsledek těžko tipovat, tak třeba 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele