20. kolo
25.01.2015 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Málaga CF 1:1

Athletic si jen rozdělil body s Málagou. První půle nepřinesla ani jednu branku a diváci začínali dávat najevo nespokojenost, ale ve druhém poločase se přeci jen dočkali. Dvacet minut před koncem zápasu se trefil Mikel San José a stadion San Mamés explodoval. Nakonec ale tři body Bilbao nebere, protože jej o dva z nich připravil Javi Guerra.

Athletic má na kontě 20 bodů po stejném počtu odehraných utkání. Mnohem lépe je na tom Málaga, která bojuje o Evropskou ligu. Dnes ale zaváhala, když jen remizovala s domácími Basky. Villarreal, který je na šesté příčce, má v tuto chvíli náskok již 6 bodů. První minuty dnešního zápasu byly trochu ospalé a ani jeden z týmů se nedostával do větších šancí. Až v desáté minutě musel hostující brankář Kameni vyboxovat nebezpečnou ránu. Následná dorážka od Gómeze skončila také mimo tři tyče.

Málaga se dostala do velké šance poté, co domácí výrazně zaváhali s odkopem. Guerra se ke střele ještě nedostal, ovšem Castillejo už ano. Ačkoli byl tísněn vracejícím se obráncem, dokázal ještě vypálit. Na svém místě ale byl včas zkušený brankář Gorka Iraizoz, který střelci zmenšil střelecký úhel a následnou ránu skvěle vykryl. O chvíli později poslal zajímavý projektil Rico jen pod břevno, odkud balon brankář Kameni vyrazil mimo tři tyče.

Hodně aktivní byl Oscar De Marcos, který se neustále snažil individuálně procházet přes své soupeře, ale dnes se mu to příliš nedařilo. Stejně jako jeho spoluhráči i on se dopouštěl chyb ve finální fázi a kazil tím zajímavé šance. Brankář Kameni měl dnes večer napilno a práci mu přidělávala také jeho vlastní obranná linie. Za ni musel Kameni situaci spravovat hned několikrát. Nakonec si ale vždycky poradil a jeho vyběhnutí mimo své pokutové území často zachránilo Málaze čisté konto.

Na opačné straně se pokoušel prosadit Castillejo, ale jeho tečovaná rána Iraizoze nepřekonala. Poměrně neatraktivní první půle skončila a její mladší kolegyně tvář hry nezměnila. Také první minuty druhého poločasu se nesly převážně ve vlažné atmosféře, oba celky kupily na hromady nepřesné přihrávky a tempo utkání zůstalo opět v kabině. Až po hodině hry si musel brankář Carlos Kameni zjednat respekt po ráně Aritze Adurize. Míč vyboxoval před sebe, ale tam se nenacházel nikdo kromě jeho obránců, takže hlavička zpět ke gólmanovi nenadělala žádnou škodu.

O chvíli později si Horta naběhl za obranu soupeře a v pádu ještě stačil vystřelit, ale jeho zakončení zamířilo těsně vedle tyče. Antunesova rána bez přípravy také nenadělala Iraizozovi žádné problémy. Až dvacet minut před koncem se domácí ujali vedení v zápase. A chybu udělal jeden z nejlepších hráčů na ploše - brankář Carlos Kameni, který podcenil míč z rohového kopu a před ním jej do sítě usměrnil obránce Mikel San José, který vyskočil nejvýš - 1:0 pro baskický celek.

To ale nebylo vše, protože hosté se nevzdali. Torres obdržel parádní pas podél pravé strany, chvíli počkal a pak vyslal přihrávku před bránu. Tam si naběhli rovnou dva jeho spoluhráči a šťastnějším byl Javi Guerra, který doklepl míč do brány. Chvíli to vypadalo na ofsajd, ale sudí Alfonso Javier Álvarez Izquierdo nakonec branku uznal. V závěru ještě Kameni napravoval vlastní reputaci, když vytáhl míč směřující do sítě alespoň nad břevno. Víc už ale nedokázal.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele