30. kolo
27.03.2014 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Real Valladolid 1:0

Real Sociedad zvládl domácí utkání s Valladolidem a po výhře 1:0 stále drží pohárovou šestou příčku. Jediným střelcem utkán se stal už v první půli Carlos Vela. Valladolid nenapodobil příklad Raya a Almeríe a v atraktivním utkání v San Sebastianu si nepřipsal ani bod, se sedmadvaceti body je tak Martínezův celek až předposlední.

Utkání začal aktivně především Valladolid, první střela na bránu přišla už v 7. minutě z kopačky hostujícího Jeffrena, jeho dalekonosná rána však byla domácími obránci zblokována na roh. San Sebastian rozhodně nepředváděl radikální změnu hry oproti prohraným zápasům z minulých týdnů a musel se v úvodních minutách hlavně bránit. Přesto se ve 14. minutě v obrovské šanci ocitl Seferovič, ale z bezprostřední blízkosti jej parádním zákrokem vychytal gólman hostů Jaime Jémez.

Poté se dostal do rychlého brejku domácí záložník Canales, jemuž však rychlým skluzem překazil radost Rueda. Ve 23. minutě už však hostující obrana musela kapitulovat. Pardo našel perfektně načasovanou přihrávkou nabíhajícího Carlose Velu, ten zvolil tváří v tvář Jémezovi elegantní oblouček a stylově tak poslal svůj tým do vedení - 1:0! Real se rázem dostal do euforie a svého soupeře v dalších minutách jednoznačně přehrával.

Ve 28. minutě zkusil štěstí z volného přímého kopu Canales a jen skvělý zákrok Jémeze zabránil druhé brance domácích. Par minut nato v ještě větší příležitosti selhal Griezmann, jenž nedokázal dobře zpracovat míč a odkrytou branku vůbec netrefil. V 35. minutě se ozvali opět hosté, ale po pasu Rukaviny šla Guerrova střela ze záklonu nad. Pět minut před koncem první půle ještě zazdil dobrou příležitost Seferovič, který se po vyražené ráně Vely dostal k dorážce, ale trestuhodně minul.

Švýcarský útočník mohl své zaváhání napravit po změně stran, Jémez však jeho střelu k tyči vytěsnil mimo nebezpečí. Vzápětí mohli udeřit hosté, na konci rychlého protiútoku se po pasu Larssona ocitl Óscar, jenže Bravo skvěle vyběhl a znemožnil tak zkušenému záložníkovi srovnat skóre. Stejný hráč mohl udeřit ještě po pár minutách ze standardní situace, ale ve skrumáži před Bravem napálil míč příliš vysoko.

Valladolid se v druhém poločasu ohromně zlepšil a nepouštěl domácí vůbec do ničeho. Vyrovnat stav utkání mohl navíc v 78. minutě Pérez, jeho dalekonosný přímý volný kop však jen prosviště okolo pravé tyče Bravovy svatyně. Velká šance pro Valladolid přišla ještě v 90. minutě, kdy domácí obrana jako v žáčcích zahrála malou domů a následovala standardka uvnitř pokutového území Basků. Následná tečovaná přízemní rána ale branku Realu neohrozila. San Sebastian tak nakonec uhájil hubené vítězství, Valladolid může litovat velkého množství promarněných šancí.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele