26. kolo
02.03.2014 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Valencia CF 1:0

Rayo Vallecano zaskočilo v domácím prostředí Valencii a díky výhře 1:0 oživuje své naděje na záchranu v Primera División. O jedinou branku utkání se postaral Joaquín Larrivey, a Rayo je rázem na dostřel nesestupovým příčkám, ztrácí jen tři body.

Argentinský útočník si připsal svůj zásah v jednašedesáté minutě, přičemž naděje hostů na závěrečný tlak značně poškodil Antonio Barragán, jenž čtvrthodinu před koncem uviděl druhou žlutou kartu a musel hřiště předčasně opustit. Přestože posun v tabulce Vallecano nezaznamenalo a zůstává na devatenáctém místě, díky prohře sedmnácté Almérie na Barceloně stáhlo svou ztrátu na první příčku mimo sestup o plný doušek. Zato Valencie prohrála poprvé po šesti kolech a hned to má za následek propad na deváté místo.

První půle nabídla vrchovaté množství šancí na obou stranách, byť ani jeden celek v koncovce ne a ne uspět. Nejprve Paco Alcácer trefil ke smůle valencijských pouze brankovou konstrukci a Larrivey následně předvedl to samé na druhé straně. Útočník Raya byl v podstatě u všeho podstatného co se v útoku madridského klub šustlo. Ještě v první půli jen těsně povedenou ranou minul zpoza vápna branku a následně před odchodem do kabin hlavou přestřelil.

Největší šance první půle ovšem připadla Albertu Buenovi, jenž mohl potrestat špatný odkop brankáře Alvese. V překvapivé šanci ale svou ránu zvedl příliš vysoko. Krátce po změně stran musel Alves zasahovat po přímém kopu Gálveze, stav zůstával stále nerozhodný. Rayo však působilo po přestávce nebezpečnějším dojmem a po zásluze se dočkalo průlomu skóre. Saúl stihnul doběhnout volný míč, a přihrát jej zpět Razvanu Ratovi, aby vyslal centrem do šance Larriveye na zadní tyči. Jak Alves, tak celá obrana Valencie nedokázala vzdorovat a domácí se rázem ujali vedení.

Vše mohlo být jinak, kdyby se následně rozhodčí nechal alespoň jednou obměkčit nářky hostů na incidenty v pokutovém území Vallecana v rozmezí několika minut, pokaždé však nastřelené ruky Arbilly s Gálvezem nechal bez povšimnutí. Zato faul Barragána na Falqueho pozornosti Carlose Close Gómeze neunikl, což mělo za následek druhou žlutou kartu a vyloučení. Poslední šanci měla oslabená Valencie prostřednictvím Feghouliho, ten ovšem vypálil nešikovně a samotném nastavení jen přestřelil.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele