24. kolo
17.02.2014 22:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Málaga CF - Real Sociedad 0:1

Real Sociedad prodloužil svou neporazitelnost na stadionu La Rosaleda už na pět zápasů a z Malagy si odváží vítězství 1:0. Hosté drželi své vedení prakticky po celý zápas, Malaga opět doplatila na nepřesnosti v útočné fázi. Baskové se po zisku tří bodů dotáhli na pátý Villarreal, Malaga je jen tři body od sestupu.

Hosté začali výborně, dobře napadali a brzo domácí obranu dostali pod tlak. V 8. minutě se sám na brankáře Caballera vyřítil Carlos Vela, ráně mexického útočníka ale scházela razance. Hned dvě minuty nato však Baskové rozebrali domácí obranu na šroubky. Gólová akce začala na levé straně, kde od Griezmanna balón převzal José Ángel, jenž poté přízemním centrem našel zcela nekrytého Carlose Velu. Čtyřiadvacetiletý útočník přesně věděl, kam míč poslat a přesnou střelou k levé tyči zajistil Realu důležité vedení - 0:1!

Malaga po obdrženém gólu postupně přebírala iniciativu. Nejaktivnějším hráčem Andalusanů byl Jakovenko, který se o gól pral tak intenzivně, že při hlavičkovém souboji z 24. minuty utrpěl tržnou ránu na hlavě a zbytek zápasu dohrál s ovázanou hlavou. Ukrajinský útočník si však z krvavého zranění nic nedělal a v 33. minutě vypálil z dobrých dvaceti metrů krásnou dělovku a Bravo musel vytáhnout vynikající zákrok, aby zabránil vyrovnání. Štěstí ze střední vzdálenosti vyzkoušel i Sergi Darder, brankář hostů se ale ani nyní nachytat nenechal.

Po změně stran pokračovala vyrovnaná partie. Malaga tlačila, hosté předváděli smtící protiútoky. V 54. minutě se sám před gólmanem Caballerem ocitl po přiklepnutí Vely Zaldúa, domácí brankář však se štěstím stačil včas zasáhnout. V poslední třetině zápasu se Real soustředil už především na obranu, domácí trenér proto poslal do hry v 70. minutě uzdraveného Santa Cruze. Ani nejlepší střelec Malagy však nedokázal najít recept na dobře organizovanou baskickou defenzívu.

Šance paraguayský forvard ale přece jen dostal. V 75. minutě Santa Cruz hlavičkoval po rychlé akci na přední tyč, největší šanci druhé půle však zmařil fantastický zákrok Brava. Hned minutu poté to Santa Cruz zkoušel po přistrčení Amrabata křižnou střelou z levé strany, Bravo ale opět skvěle zasáhl. Poslední desetiminutovka už brankovou příležitost nepřinesla navzdory velké převaze domácího výběru. Pro Malagu, která předváděla většinu utkání pohledný fotbal, je tak závěrečné skóre trochu kruté. Hráči Realu však druhý poločas bránili výborně a mohou po dvou nevydařených zápasech opět slavit vítězství.

Autor: Miroslav Ondrejka / espnfc.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
RS

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele