34. kolo
19.04.2014 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

CA Osasuna - Valencia CF 1:1

Zápas mezi Osasunou a Valencií vítěze nenašel a obě mužstva si po remíze 1:1 připisují bod. Skóre otevřel domácí Oriol Riera, ale necelých deset minut před koncem stanovil konečnou podobu výsledku valencijský Jonas. Netopýrům se opět vzdálí pohárové příčky, Pamplonským se bude bod do boje o záchranu hodit o něco více.

Začátek zápasu byl z obou stran nervózní a diváci byli svědky řady nepřesností v rozehrávce. Z průměru dlouho vybočoval pouze aktivní Oriol Rirera, jenž sice v 16. minutě svůj útočný výlet na polovinu Valencie zakončil nepřesně, ale o pouhé tři minuty se už hrotový útočník Pamplony nemýlil. Gólová akce domácích začala prudkou ranou Torrese, kterou sice hostující gólman Guaita s vypětím všech sil vyrazil, ale na dorážku Riery už byl krátký - 1:0! Pro suverénně nejlepšího střelce Pamplony to byla již dvanáctá trefa v tomto ročníku La Ligy.

V dalších minutách pokračoval fotbal bez velkých šancí, přičemž byla především na hostech jasně patrná snaha o vyrovnání. K ohrožení domácí branky se ale v bílém hrající hosté prakticky nedostali. A když sudí Estrada neposoudil pád Feghouliho z 34. minuty ani ruku Bertrána ze 42. minuty v pokutovém území domácích jako penaltový zákrok, odcházeli do kabin veseleji fotbalisté Osasuny.

Valencie vstoupila do druhé půle s daleko větším nasazením, ale byli to paradoxně domácí, kdo se dostal do první gólovky druhého poločasu. Na konci povedené kombinace domácích se ocitl Torres, jenž si ve vápně Netopýrů dovolil i elegantní kličku, ale poté napálil jen tyč Guaitovy branky! Trenér Valencie Juan Antonio Pizzi zareagoval na nepříznivý vývoj zápasu v 62. minutě, když poslal na hřiště zkušeného útočníka Jonase. A byla to vskutku vynikající volba.

Třicetiletý Brazilec rozhýbal zaraženou ofenzivní vozbu hostů a po pár minutách pobytu na hřišti zkusil sám vypálit na branku Pamplony stráženou sebejistým Fernándezem. Bohužel nepřesně. Posledních dvacet minut už se hráči Osasuny viditelně zatáhli ve snaze ubránit svůj jednobrankový náskok. Pasivní hru domácích Valencie potrestala v 82. minutě. Pas z pravé strany od Araúja skvěle zachytil nabíhající Jonas, který neztratil nervy a povedeným obloučkem překonal bezmocného Fernándeze - 1:1! Kombinace dvou střídajících brazilských útočníku tak nakonec přinesla Valencii alespoň bod.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 určite by to malo byť gólové a nevyzpytateľné. Pizi bude určite pucovať hlavy cez prestávku. Ak by Osasuna mala ísť do šatne s 1-no gólovým mankom, tak by to mala dohnať vyhrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele