31. kolo
30.03.2014 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

CA Osasuna - Real Sociedad 1:1

Real Sociedad opět nedokázal využít potenciálu svého zápasu a s Osasunou pouze remizoval. Šel sice brzy do vedení, ale na branku Gonzala Castra odpověděl konečnou dělbou bodů Oriol Riera.

Osasuna rozhodně nechtěla soupeři odevzdat body zadarmo, což potvrdila například akce Carlose Martineze. Z ní ale ještě branka nepadla. Nepřesný střelecký pokus domácího hráče však naznačoval, že se Osasuna rozhodně nechce vzdát a Real Sociedad bude muset o své body ještě bojovat. A to se mu podařilo již záhy, protože už po sedmi minutách musel brankář Andrés Fernández do sítě pro míč. Skvělé vidění Carlose Vely využil Gonzalo Castro, který nahrávku od Vely zpracoval a následně poslal za Fernándezova záda.

Ani inkasovaná branka ale domácí hráče nezastavila v postupu vpřed - naopak se do šance dostal například Francisco Silva, i když jeho centr nakonec obrana San Sebastianu se štěstím odvrátila. O podobnou akci se pokoušel také Alvaro Cejudo, ale ani jeho centr nebyl obranou hostí kladně přijat. Trochu kuriózní situaci si na své konto připsali domácí ve chvíli, kdy byl po žluté kartě stažen ze hry Armenteros. Toho vystřídal Miguel De Las Cuevas, ale sotva se novic na hrací ploše potkal s míčem, také on byl po zásluze potrestán.

Osasuna dál urputně bojovala za srovnání, ale nedařilo se jí kombinovat. Do zajímavého náznaku šance se dostala až po hodině hry, ale rovnou mohla slavit gól. Po centru do vápna nedůrazně bránícího celku se k hlavičce dostal Oriol Riera, který předskočil svého soupeře a vstřelil gól!

Hosté s takovým vývojem událostí samozřejmě nepočítali, ale nutno dodat, že tento výsledek byl zcela zasloužený. Real Sociedad přestal hrát aktivně a jeho ztráta chutě do zápasu i nasazení se projevilo tím asi nejhorším výsledkem. A nemusela to být jediná branka domácího týmu, ale v další šanci Riera selhal. Do hry sice přišel francouzský talent Antoine Griezmann, ale ani jeho technika či rychlé nohy Sociedadu nepomohly.

A když se centr Carlose Martineze ke svému adresátovi na polovině soupeře nedostal, bylo jasné, že Osasuna těžký souboj již zvládne a připíše si na své konto cenný bod. Ten jí sice z pásma sestupu nepomohl, ale její výkon si zaslouží minimálně uznání. Zato Sociedad pomalu ztrácí v boji o Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
RS

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele