18. kolo
05.01.2014 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

CA Osasuna - Espanyol Barcelona 1:0

Osasuna na svém hřišti zvládla nesmírně důležité utkání, když porazila hostující Espanyol Barcelona 1:0. Autorem jediné branky se stal Álvaro Cejudo, ale velký podíl na vítězství Pamplony měl i domácí brankář Andrés Fernández, který předvedl několik vynikajících zákroků. Pamplona se tak vymanila ze sestupových příček, Espanyol je desátý.

Utkání začalo velmi svižně, už ve třetí minutě zakroutil Armenteros přímý volný kop jen těsně nad Casillovu branku. Hosté odpověděli vzápětí vyloženou šancí Sergio Garcíi, ani on se však mezi tři tyče netrefil. Tempo hry poté maličko opadlo, diváky zvedla ze sedaček pouze vydařená rána Davida Lópeze, se kterou měl domácí gólman Fernández plné ruce práce, ale nakonec ji zlikvidoval.

V 33. minutě mohl stadion El Sadar konečně zajásat. Hostující obrana vyrobila obrovskou hrubku, když si Javi López nešťastně zpracoval míč a omylem posunul Álvara Cejuda do vyložené šance. Devětadvacetiletý Španěl nabízenou šancí nepohrdnul a nekompromisně propálil Casillu - 1:0!

Po změně stran se Espanyol vzepjal k mnohem lepšímu výkonu. Svého soupeře přehrával, ale kýžený gólový efekt se ne a ne dostavit. Hosté byli s každou další zahozenou šancí nervóznější, což dokreslil i kouč Javier Aguirre, který byl po protestech v 63. minutě hlavním rozhodčím vykázán na tribunu. V 70. minutě se přesto dostali hostující fotbalisté do další vyložené šance. Rychlý protiútok však González zakončil pouze do připraveného Fernándéze, který své mužstvo už poněkolikáté podržel nad vodou.

V závěrečné desetiminutovce se Osasuna dostala pod velký tlak hostů, ale Espanyolu se v útoku vůbec nedařilo. Ani jeden z mnoha centrovaných míčů nenašel svého adresáta, a když rozhodčí neuznal ani reklamovanou ruku Oiera v pokutovém území, odcházeli hráči Espanyolu ze hřiště se sklopenou hlavou. Naproti tomu Pamplonští slaví zisk tří bodů, a ukončení třízápasové série bez vítězství.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tieto zápasy Pamplona nerada, takze typ 2, vysledok?

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle se moc nepovedlo....ať už ten můj tip, tak stejně i ,,precizní" obranná práce hráče Espanyolu při gólu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele