25. kolo
23.02.2014 21:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

CA Osasuna - Atlético Madrid 3:0

Atlético překvapivě prohrálo v Pamploně vysoko 3:0 a napodobilo tak Barcelonu, která v tomto kole rovněž prohrála. Rojiblancos tedy přenechali první místo Realu a nyní okupují třetí pozici a skóre za katalánským velkoklubem. Osasuna se po vynikajícím výkonu posunula na dvanáctou pozici a může se těšit z největšího úspěchu této sezóny.

Pamplonští zahájili utkání nejlépe, jak mohli. Už v 6. minutě se po rohovém kopu krásně prosadil nabíhající Cejudo, jehož pohyb nikdo z hostující obrany nezachytil. Třicetiletý záložník tak dostal možnost na zadní tyči nekompromisně prostřelit padajícího Courtoise - 1:0! Vzápětí mohl domácí náskok navýšit Riera, ale jeho hlavičku na poslední chvíli odvrátil na roh jeden z obránců.

Když už utkání začalo nabírat očekávané kontury a Atlético začalo svého soupeře přehrávat, znova udeřili domácí fotbalisté. Ve 21. minutě se na levé straně dobře uvolnil Armenteros, který se příliš nerozpakoval a z dobrých dvaceti metrů vyslal překrásnou ránu, která zapadla přesně k tyči branky Madridských - 2:0!

Atlético stále zůstávalo lepší na míči a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy se hosté prosadí. Ve 28. minutě ale Costa ztroskotal na obraně Osasuny a v 36. minutě Villovu akci zmařilo ofsajdové postavení. Lekci z efektivity tak uštědřili ve žlutém hrajícímu Atléticu opět domácí fotbalisté. Psala se 42. minuta a na levé straně se dostal k centru Damia, jenž míč posadil přesně na hlavu Roberta Torrese a ten z bezprostřední blízkosti přinutil Courtoise kapitulovat potřetí - 3:0! Přijatelné skóre mohl ještě před koncem poločasu zajistit Atléticu David Villa, před odkrytou brankou ale na míč jen těsně nedosáhl.

Ani druhý poločas se Madridským vůbec nepovedl. Hosté se trápili v kombinaci a proti v euforii hrajícím fotbalistům Pamplony si dlouho nevypracovali žádnou větší šanci. Byli to naopak domácí, kteří se ocitli blízko vstřelení další branky. V 71. minutě spálil obrovskou šanci Cejudo, když po nedokonalém zpracování napálil míč pouze do boční sítě. Útoky hostujícího výběru táhl v druhé půli hlavně střídající Arda Turan, se svými spoluhráči však příliš nenalezl společnou řeč a jeho přihrávky často nenalezly adresáta. Největší šance Atlética přišla v 78. minutě. Vydařená rána Roberta Garcíi ale proletěla těsně vedle levé tyče Fernándezovy svatyně.

Madridským se dnes vůbec nedařilo a po průměrném výkonu si připisují třetí porážku v této sezóně. Celá Pamplona naopak na tuto noc dlouho nezapomene, jelikož Osasuna dokázala po dlouhých čtyřech a půl letech opět porazit Atlético Madrid.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Atléti budú hrať prvý polčas.

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam blbnou v tý Osasuně? Koukám že Atlety a Barcu už vyrovnanej boj o titul asi unavuje..

Reagovat
Robík

Neblázni,ještě si to rozdají mezi sebou.No a pokud RS zopakuje tento výkon na RM tak pojedou taky bez bodů .Jinak Atletiko 4 střely na bránu,nic moc.Osasuna smekám 4 stěly a 3 goly.To se jim snad v této sezoně nepovedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Což to já vím,že to ještě není rozhodnuto

Ale překvapuje mě ,že Atleti na to docela házejí salám,přitom takhle dobře rozehranou sezónu už neměli jak dlouho..S takovouhle to s Realem doma projedou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele