34. kolo
18.04.2014 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lídr navýšil vedení, Elche porazil o dvě branky

Dnes žádná přehlídka fotbalu. Nic elegantního, lehkého. Jen tvrdě vybojované tři body. Pokud ale Atlético vyhraje La Ligu, nikdo se nebude ptát na způsob, jakým to dokázalo. Dnes si připsalo cenné tři body díky brankám Mirandy a nakonec také proměněnému pokutovému kopu Diega Costy.

Minulost se opakuje, chtělo by se říct. Poslední vzájemný zápas totiž Simeoneho svěřenci vyhráli stejným rozdílem. Postupem času se ukázalo, že vyhrávání si užijí ještě dost a dost. Porazili Barcelonu a na její úkor budou bojovat o finále Ligy mistrů. A navíc drží první místo v Primera Division. Dnes večer si navíc připsali další tři body a jejich náskok se zvýšil na šest bodů oproti druhému Realu Madrid.

Od prvních minut se domácí aktivně pokoušeli ohrožovat bránu Elche, ale zároveň se s vypětím všech sil dařilo její obraně odolávat. Kokeho přímý volný kop ještě prodlužoval Tiago, ale i přesto si obrana hostí poradila. Problémem domácích se postupně stala až nemístná složitost v kombinaci, která se projevila například při akci Diega Costy, který ještě nahrával Davidu Villovi. k tomu se ale již obránci Elche stačili přemístit a míč mu vzali.

Po dvaceti pěti minutách se musel parádně vytáhnout také brankář Courtois, kterého vystrašila rána Marquéze z větší vzdálenosti. Nakonec však belgický talent vše zvládl. Obrana Atlética si v tu chvíli nevěděla rady a mohlo se jí to zle nevyplatit, protože nebýt Courtoise, tak míč po další akci Sapunara skončí v síti. Domácím se v obranné fázi příliš nedařilo a diváci dávali najevo svůj nesouhlas s jejich přístupem.

Dlouhé minuty jsme čekali na nějakou pořádnou a hlavně přesnou střelu Atlética Madrid, ale ta se nekonala ani po půlhodině hry! Prokletí přesnosti nezlomil ani agilní David Villa, který sice obelstil bránícího Sapunara, ale mířil o pár metrů vedle. Způsob, jakým se Atlético prezentovalo, nemohl uspokojit žádného z jeho fanoušků. O to méně se zamlouval trenéru Simeonemu, který reagoval střídáním. Zlaté střídání, dalo by se říci. Právě Raul García byl totiž o pár minut později faulován Sapunarem a sudí Clos Gómez ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu. David Villa ale neměl svůj den. Respektive, brankář Manu Herrera ten svůj určitě ano, protože útočníkovu ránu zlikvidoval!

Postupem času opět Atlético upadlo do remízové letargie a na hřišti se proto objevili ofenzivní hráči jako José Sosa nebo Diego. Diego se chtěl hned zapsat mezi střelce, ale jeho rána přes Botiu neprošla. Až po dlouhých sedmdesáti minutách se domácí dočkali a prolomili smůlu. Rohový kop si v pokutovém území našel obránce Joao Miranda a nedal Herrerovi šanci zasáhnout!

Poté se ale domácí stáhli do obranné linie a do útoku vyráželi jen sporadicky. Když se už ale podařilo Atléticu zaměstnat brankáře Herreru, stálo to za to. Herrera musel likvidovat ránu Diega Costy, který tváří v tvář gólmanovi Elche pálil dobře, ale na jeho reflexivní zákrok nestačil. Tři minuty před koncem obrana Atlética nechala Courtoise na holičkách, ale ten si nakonec poradil. A byl to důležitý zákrok, protože jen o minutu později se k míči dostal Diego Costa a toho fauloval smolař utkání Sapunaru. Tentokrát dostal druhou žlutou kartu, byl vyloučen a jeho tým dohrával v deseti. Důležitější však bylo zakončení Diega Costy, který zvolil jinou stranu a uzavřel skóre zápasu.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

musíme!!!

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele